WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Yang betik (Betik) makan baik bagi pesakit penyakit buah pinggang?

2017-12-18 22:01

Yang betik (Betik) makan baik bagi pesakit penyakit buah pinggang?Pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang kronik sentiasa berhadapan dengan dilema untuk makan buah-buahan yang banyak dan betik. Nutritions pelbagai dalam buah-buahan boleh memenuhi keperluan badan pesakit, manakala tinggi kandungan cecair, gula, potassium, atau lain-lain bahan membuat pesakit CKD perlu menjauhkan diri daripada beberapa buah-buahan.

Tekanan oksidatif memainkan peranan yang penting dalam membangunkan nephrotoxicity ubat induced. Kajian ini dilakukan untuk menentukan nephroprotective dancabutan ameliorative kesan benih betik nephrotoxicity paracetamol yang yakin padatikus. Terdapat pengurangan dalam parameter biokimia dan juga memperbaiki buah pinggang. Loji yang disokong dalam penyakit buah pinggang. Kerabu buah-buahan mempunyai aktiviti nephroprotective yang bertindak sebagai aktiviti antioksida berbanding oksidatif radikal bebas yang disumbangkan oleh kesan gabungan prinsip-prinsip aktif yang dijumpai di dalamnya

Sebahagian besar waktu Bilakah kita makan buah betik, kita sampah biji betik. Tetapi Adakah kita tahu bagaimana menguntungkan mereka adalah sedikit dan bagaimana mereka boleh menghalang dan menyembuhkan pelbagai jenis penyakit yang berkaitan dengan hati, usus, cacing usus, dan juga penyakit seperti denggi. Berikut adalah senarai yang menggambarkan manfaat benih betik.

1. menyembuhkan Cirrhosis hati

Biji betik mengandungi nutrien penting yang membantu menyembuhkan sirosis hati. Mengisar atau menghancurkan 5 – 6 biji betik dan memilikinya dengan makanan atau jus, terutamanya jus limau nipis. Ini perlu dilakukan selama 30 hari. Selain itu, Makan jumlah yang kecil betik benih sentiasa membantu Menyahtoksinkan hati dan terus penyakit hati di Teluk.

2. mengekalkan kesihatan buah pinggang

Penyelidik di Universiti Kuala Lumpur telah mendapati bahawa biji betik boleh digunakan untuk meningkatkan tahap kesihatan buah pinggang dan mencegah kegagalan buah pinggang. Sama kerja-kerja untuk penyakit keracunan yang berkaitan dengan buah pinggang.

3. mengurangkan keradangan sendi

Benih betik adalah anti-radang dalam alam semula jadi, yang menjadikan mereka hebat untuk mengurangkan arthritis, penyakit sendi, bengkak, sakit dan kemerahan.

4. membunuh bakteria dan menyembuhkan jangkitan virus

Sebilangan kecil daripada benih betik telah dijumpai untuk membunuh bakteria yang memudaratkan seperti E. coli, Staphylococcus dan Salmonella. Mereka juga membantu melawan jangkitan virus dan penawar Denggi, kepialu, dan pelbagai penyakit lain. Di Nigeria, benih betik yang dicampur dengan susu adalah penawar yang sangat baik untuk Demam Kepialu.

Benih yang telah diguna secara meluas di Costa Rica untuk memerangi demam denggi. Jus dari daun betik juga boleh membantu mengubati Denggi dengan menaikkan kiraan platelet.

5. membantu pencernaan

Kerabu betik dan benih betik yang tinggi di dalam enzim papain. Papain adalah bantuan yang bermanfaat untuk sistem penghadaman protein tetapi terbaik mengelakuntuk wanita hamil atau orang-orang yang cuba untuk hamil.

6. tangkapan kanser

Biji betik mengandungi ejen yang menghalang pertumbuhan sel-sel kanser dan tumor. Ia mengandungi isothiocyanates yang bekerja dengan baik untuk usus, payudara, paru-paru, leukemia dan kanser prostat.

7. memusnahkan parasit dalam usus

Benih betik mengandungi alkaloid yang dipanggil carpaine yang membunuh cacingusus dan Ameba parasit. Buah-buahan juga membantu metabolisme protein dan membuat saluran gastrousus tempat sangat bermusuhan untuk parasit untuk hidup dan berkembang. Kajian telah menunjukkan bahawa kanak-kanak di Nigeria telah menghilangkan parasit dalam usus mereka 75% masa dengan memakan jus biji betik selama 7 hari.

8. membantu dalam pencegahan kehamilan

Benih betik adalah anak kontraseptif semulajadi yang sangat baik untuk kedua-dualelaki dan wanita, tanpa sebarang kesan sampingan, tidak seperti anak kontraseptifmenukarkan yang mempunyai pelbagai kesan buruk penggunaan yang berpanjangan. Selama berabad-abad, kedua-dua lelaki dan wanita di subbenua India dan sebahagian Asia Tenggara telah digunakan secara tradisional buah betik dan anak benihsebagai satu bentuk kawalan kelahiran.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang pesakit boleh makan epal Rose (Jambu Merah)?

Artikel seterusnya:Elakkan makan buah-buahan bintang jika anda adalah pesakit penyakit buah pinggang

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat