WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang pesakit boleh makan epal Rose (Jambu Merah)?

2017-12-18 21:53

Penyakit buah pinggang pesakit boleh makan epal Rose (Jambu Merah)?Manfaat kesihatan epal rose termasuk keupayaan untuk menyahtoksik hati, memperbaiki penghadaman, melindungi daripada penyakit kencing manis, meningkatkan sistem imun, mengurangkan kolesterol, mencegah sesetengah jenis barah, menghapuskan jangkitan kulat dan bakteria, mengurangkan demam, mereka dan juga menghentikan sawan epilepsi.

Manfaat kesihatan Rose epal

Walaupun kajian ini terhad, beberapa manfaat kesihatan yang amat penting telah dikaitkan dengan buah-buahan ini luar biasa. Mari kita lihat lebih dekat pada mereka.

Kawalan kencing manis

Jambosine adalah sejenis alkaloid yang telah menunjukkan menjanjikan keputusandalam menyekat atau mengawal selia Pertukaran kanji kepada gula. Ini mungkin satu perkembangan yang sangat penting untuk pesakit kencing manis dan mereka yang berisiko untuk mendapat kencing manis. Penerokaan yang berterusan mengenai kesan jambosine kawalan gula dalam darah.

Membantu penghadaman

Kandungan serat yang tinggi rose epal menjadikan mereka sangat baik untuk mengawal laluan makanan menerusi saluran penghadaman anda, melegakan sembelit dan keadaan kesihatan yang lebih serius. Selain itu, dalam perubatan tradisional, benihepal rose telah digunakan untuk menghalang cirit-birit dan disenteri.

Mencegah kanser

Sebatian-sebatian organik yang aktif dalam epal rose, digabungkan dengan vitaminC dan vitamin A, telah menjadi dikenali sebagai rawatan pencegahan kanser yang berkesan. Penyelidikan awal dan teks-teks perubatan tradisional mendakwa bahawa kanser prostat dan payudara akan dikurangkan dengan menambah rose epal kepadadiet anda.

Mengurangkan ketoksikan

Selama beratus-ratus tahun, decoctions rose apple telah digunakan sebagai bahandiuretik, yang membantu untuk mengosongkan keracunan hati dan buah pinggang,sama juga meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dan kecekapan metabolismebadan.

Kolesterol dan kesihatan jantung

Serat dan gabungan nutrien dalam epal rose telah menunjukkan kesan ke atas paras kolesterol dalam kajian penyelidikan, membawa kepada peluang yang diturunkanaterosklerosis, sekali gus mencegah komplikasi kardiovaskular seperti serangan jantung, angin ahmar, dan penyakit jantung koronari.

Meningkatkan imuniti

Komponen aktif dan tidak menentu dalam rose apple telah dikaitkan dengan mempunyai kesan antimikrobial dan anti-kulat. Kajian telah menunjukkan bahawa ia bolehmelindungi kulit daripada membangunkan pelbagai jangkitan dan boleh meningkatkan kekuatan sistem imun terhadap penyakit berjangkit.

Walaupun kajian masih sedang dijalankan, epal rose berpotensi boleh mendapat masalah kesihatan lain seperti sawan epilepsi, cacar, radang sendi, sakit atau guna mata dan membantu meningkatkan keupayaan kognitif.

Tentang epal Rose (Jambu Merah) bagi pesakit buah pinggang, anda perlu bertanyadoktor. Doktor akan memberitahu anda berdasarkan keadaan anda, jika anda bolehmakan epal Rose (Jambu Merah). Jika anda tidak patinet buah pinggang, anda boleh makan Rose Apple (Jambu Merah). Ia adalah baik untuk anda boyd.

Sebelum ini:Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan jambu (Jambu Batu)?

Artikel seterusnya:Yang betik (Betik) makan baik bagi pesakit penyakit buah pinggang?

Tag: diet penyakit buah pinggang penyakit buah pinggang diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat