WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan jambu (Jambu Batu)?

2017-12-18 21:47

Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan jambu (Jambu Batu)?Jambu batu (nama saintifik: Psidium guajava) adalah merupakan buah-buahan tropika yang ditanam di kawasan-kawasan yang lembap atau kering. Buah-buahan ini adalah powerhouse nutrien seperti vitamin A dan C.

Ia juga merupakan sumber baik vitamin A dan vitamin B-kompleks. Vitamin A adalah penting bagi sebuah penglihatan yang sihat. Flavonoid seperti B-karotena dan likopena yang ditemui di guavas akan bertukar menjadi vitamin A yang berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi tubuh daripada radikal bebas yang berbahaya. Di sisi lain B-complex vitamin membantu tubuh supaya sel-sel darah merah dan tenagadari makanan yang anda pengambilan. Jambu batu ini banyak terdapat dalam vitamin B5 (asid pantothenic) dan vitamin B6 (pyridoxine) dengan 9% dan 9.5% UKIS, masing-masing.

Guavas juga mengandungi RDA 9% kalium, yang membantu kawalan tekanan darahdan kadar nadi. Buah-buahan ini juga mempunyai jumlah yang lebih tinggi daripadapisang kalium.

Buah ini adalah dengan mineral yang mengawal keseluruhan Kesihatan optimum. Di bawah adalah sifat-sifat yang sihat, jambu batu dan berkaitan kepentingan mempunyai keadaan kesihatan yang wajar.

Kaya dengan antioksidan

Menguatkan sistem imun

Meremajakan kulit

Membantu dalam mengubati luka

Pencegahan kanser dan rawatan

Baik hati

Penurunan berat badan bantuan

Meningkatkan tahap tenaga badan

Memperbaiki kesihatan jantung

Jambu batu juga merupakan sumber Vitamin a yang baik untuk kesihatan mata dankulit.

Adakah jambu batu bagus untuk orang yang mempunyai penyakit buah pinggang?Kerana rasa yang unik, rasa dan kualiti kesihatan-prom, jambu batu sering dipanggil"buah-buahan Super". Walau bagaimanapun sama ada nutritions dan sesuai untuk semua pesakit-pesakit penyakit buah pinggang, beberapa orang pesakit-pesakit ini jelas faham. Hari ini, anda boleh mengikuti saya untuk mencari jawapan.

Anda boleh berehat saraf dan otot dari makan jambu anda.

Sebagai sumber mineral seperti magnesium yang besar, jambu batu ini dapat membantu berehat saraf dan otot-otot anda.

Di samping itu, guavas mempunyai banyak faedah-faedah lain yang sihat. Untuk pesakit-pesakit yang berbeza, mereka boleh mendapatkan pelbagai manfaat daripadanya. Walau bagaimanapun, ianya juga kerana kaya nutritions dan mineral bahawa sesetengah pesakit tidak boleh menggunakannya. Sebagai contoh, jika tahap kalium anda adalah lebih tinggi daripada biasa, anda perlu mengelakkan ia. Oleh itu, pastikan anda boleh menikmatinya sebelum memakannya.

Sebelum ini:Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan Cempedak?

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang pesakit boleh makan epal Rose (Jambu Merah)?

Tag: penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat