WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan Cempedak?

2017-12-18 21:41

Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan Cempedak?menyumbang kepada penubuhan parameter kualiti buken toksik Artocarpus altilis daun dan kulit bahagian-bahagian dan keputusan mencadangkan Keselamatan ekstrak yang di... Pelbagai organ seperti hati, buah pinggang, jantung, otak dan limpa telah excised dengan serta-merta, dibasuh dengan fosfat buffered saline dan ditimbang.

Buah Cempedak adalah warna kuning, coklat atau hijau warna, dan mengandungi antara 100 dan 500 biji. Buah-buahan adalah laras atau berbentuk PIR, manakala benih yang berbentuk seperti buah pinggang. Benih ini dikelilingi oleh sebuah daging kuning lembut yang boleh dimakan tanpa memasak atau penyediaan lain. Daging mempunyai rasa manis dan bau yang kuat, dan merupakan bahagian yang paling kerap digunakan daripada buah-buahan.

Penyakit buah pinggang yang kronik, juga dikenali sebagai kegagalan buah pinggang kronik, menerangkan secara beransur-ansur kehilangan fungsi buah pinggang. Buah pinggang anda menapis bahan buangan dan lebihan cecair dari darah, yang kemudian akan excreted dalam air kencing. Apabila penyakit buah pinggang kronik sampai ke peringkat yang lebih maju, tahap berbahaya cecair, sisa dan electrolytes boleh membina dalam badan anda.

Cempedak, nama saintifiknya Artocarpus integer, tergolong dalam genus yang sama sehingga nangka dan sukun.

Pokok Cempedak yang evergreen dengan ketinggian hamper beberapa meter. Buah-buahan adalah agak lebih kecil saiznya berbanding pokok nangka dan mengandungi lembut berair dan manis daging meliputi benih yang besar. Cempedak masak adalah kuning warna dan manis daripada nangka. Rasa buah ini musky, aromatic danberperisa yang menyerupai durian dan Mangga. Ia mempunyai banyak manfaat perubatan kepada profil pemakanan yang tinggi. Ia mempunyai jumlah asid askorbik, enzim, bioflavonoid, mineral dan vitamin yang baik.

Manfaat kesihatan Cempedak

Kesihatan jantung: antioksidan, serat diet dan vitamin C yang hadir dalam cempedak membantu dalam mengekalkan kesihatan jantung. Kandungan kalium yang tinggimembantu merendahkan tekanan darah. Ia mengurangkan tahap kolesterol dan mengurangkan tekanan darah tinggi yang membuat sistem jantung yang sihat.

Jangkitan saluran kencing: mengaitkan sesuatu yang lain untuk anti budi, sifat-sifatantivirus dan antikulat cempedak membantu melawan jangkitan saluran kencing.

Mata kesihatan: Cempedak yang kaya vitamin a yang membantu dalam mengekalkan kesihatan mata yang baik dan mengekalkan kornea dan sihat.

Mengawal obesiti: kandungan serat makanan yang tinggi membantu mengawal obesiti dan mengekalkan kesihatan secara keseluruhan. Kalori yang rendah dan kandungan lemak, juga membantu dalam penurunan berat badan.

Penghadaman: tinggi kandungan serat, mineral dan vitamin yang mengekalkan kesihatan penghadaman. Juga penyelidikan telah membuktikan Artocarpus xanthone akan gastro pelindung, membantu dalam rawatan ulser penghadaman.

Mencegah kanser dan tumor: Artioindonesianidin, Hadiah kompaun menyalak danbuah-buahan, mungkin mempunyai potensi untuk menghalang pertumbuhan tumor. Penyelidikan adalah berterusan untuk meneroka dan lain-lain faedah terapeutik.

Rawatan malaria: beberapa Kata majmuk seperti Artioindonesianidin dan heteriflavon C membentangkan di menyalak dan buah cempedak membantu dalam pencegahan dan rawatan malaria. Ia boleh menghapuskan parasit malaria untuk melengkapkan tahap.

Faedah-faedah lain: ia telah mendapati bahawa biji cempedak boleh dikisar menjaditepung dan digunakan sebagai alternatif untuk tepung roti. Ia mempunyai kandungan serat makanan yang lebih banyak, lebih banyak nutrien dan Indeks glisemik rendah berbanding tepung roti lain. Rebusan daripada akar cempedak yang juga digunakan untuk mengubati demam, penyakit kulit, asma dan cirit-birit. Sifat antioksidanmelambatkan kemerosotan sel dan seterusnya mengekalkan kulit yang sihat. Cempedak telah ditemui untuk menunjukkan sifat-sifat anti arthritic terlalu. Ia juga membantu dalam mengurangkan kebimbangan dan tekanan darah tinggi.

Sebelum ini:Buah Langsat juga merendahkan tekanan darah tidak penyakitbuah pinggang

Artikel seterusnya:Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan jambu (Jambu Batu)?

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang Diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat