WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Apakah pemakanan untuk kanak-kanak dalam penyakit buah pinggang kronik

2018-09-10 09:12

Apakah pemakanan untuk kanak-kanak dalam penyakit buah pinggang kronikLazimnya bercakap, pesakit penyakit buah pinggang kronik perlu mengambil diet yang ketat dengan garam yang rendah, rendah lemak, rendah protein dan tuntutan supaya dapat memperlahankan perkembangan penyakit tersebut. Tetapi untuk pesakit penyakit ginjal kronik rendah umur, diet mungkin mempunyai beberapa berbeza dengan keperluan. Sementara waktu, apakah pemakanan untuk kanak-kanak dengan penyakit buah pinggang kronik?

Jujur, diet untuk kanak-kanak penyakit buah pinggang boleh tidak hanya dianggap melindungi buah pinggang daripada mencederakan, tetapi juga lebih sesuai untuk pertumbuhan dan perkembangan anak-anak. Lebih-lebih lagi, pada peringkat yang berbeza dengan pelbagai keadaan penyakit, anak-anak perlu mempunyai rancangan diet yang membezakan.

Di peringkat awal tiada mungkin mempunyai gejala tidak ketara, jadi mereka boleh mempunyai diet yang biasa, sama seperti orang lain. Tetapi dengan penyakit menyala, beberapa gejala mungkin akan muncul, jadi sesetengah makanan perlu menghulurkan senarai makanan.

Bagi anak-anak telah jelas bengkak di badan, mereka perlu mengawal pengambilan air dan garam.

Bagi kanak-kanak dengan jumlah besar kebocoran protein, mereka harus mengelak daripada mengambil makanan yang kaya dengan protein, tetapi untuk membekalkan pemakanan yang mencukupi kepada tubuh, mereka perlu memilih sesetengah makanan dengan protein berkualiti tinggi.

Untuk mewarna dengan hyperpotassemia atau air kencing yang sedikit output, harus mengelak atau makan makanan yang kurang dengan potassium yang tinggi, seperti orange, selepas air kencing output kembali ke normal, mereka boleh makan seperti orang biasa.

Kecuali makanan, tabiat hidup yang sihat juga adalah sangat penting untuk rawatan penyakit buah pinggang. Anak-anak mungkin tidak dapat menguruskan times mereka baik, jadi yang menuntut ibu bapa kita untuk membuat persediaan yang baik untuk mereka.

By the way, jika kanak-kanak boleh mengambil satu rawatan berkesan tepat pada masanya, perubatan Cina dan terapi membuang toksin, misalnya, mereka boleh menjalani kehidupan biasa relatif dengan keluar risiko mengambil pemindahan buah pinggang atau dialisis.

Sebelum ini:Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan pasli

Artikel seterusnya:Berapa banyak air perlu A penyakit buah pinggang pesakit minum di musim panas

Tag: diet penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat