WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manggis (Manggis) untuk penyakit buah pinggang

2017-12-18 19:38

Manggis (Manggis) untuk penyakit buah pinggangManggis adalah yang licin, conical pokok yang tumbuh sehingga 10 meter tinggi, luar menyalak, menyalak brown, batin yang lancar, gelap kekuningan, ne cawangan Mendatar Arly; Daun seberang sentimeter tebal, leathery, panjang, 6 untuk satu sentimeter lebar, lanceolate, asas tapering, Apex acuminate , atas permukaan berkilat, di bawah permukaan yang membosankan, warna lebih ringan, petioles kira-kira 1 sentimeter panjang; Buah berry, gelap ungu, globose, 5 hingga 7 sentimeter diameternya, licin; Kulit buah firma, mampung, tebal, resinous; Benih 4 hingga 8, berwarna perang, dileperkan, masing-masing dikelilingi oleh putih atau pinkish-putih, berair, pulpa yang manis, boleh dimakan.

Manggis boleh juga menghalang lagi pembentukan batu buah pinggang lebih banyak. Inilah yang sangat buah-buahan untuk pesakit buah pinggang batu, semula jadi, lazat dan berkhasiat.

Manggis yang dihasilkan mengandungi xanthones banyak kuat. Ia Super perwakilan fungsi-fungsi anti-penuaan, anti-keletihan, anti kemurungan, anti radang, anti tumor, dan lain-lain. Ia juga boleh digunakan sebagai antibiotik semulajadi dan diuretics untuk pesakit penyakit ginjal untuk membantu merawat jangkitan, pembengkakan dan menggalakkan Aliran air kencing.

Walaupun manggis delegasi Super banyak manfaat bagi fungsi buah pinggang, memakan manggis terlalu banyak boleh digabungkan beberapa bahagian. Ia Super delegasi telah dilaporkan bahawa acidosis lactic boleh berlaku sekiranya manggis lebih banyak juga yang dimakan untuk jangka masa panjang.

Mereka ini menghidap kencing manis, ketat harus mempunyai terlalu banyak manggis 2.4bn kerana ia tinggi dalam gula. Pesakit penyakit ginjal kencing manis harus berjumpa doktor misspelling tidak dilaporkan menambah manggis misspelling harian atau ia Diet mungkin Kesan sampingan dengan ubat-ubatan ini rapat kini.

Sebenarnya manggis boleh jadi titik kedua-dua sebagai makanan dan pergigian kerana ia zat dan nilai-nilai Jude. Terdapat banyak makanan mesra buah pinggang yang sangat ke bermanfaat untuk penyakit buah pinggang. Makanan ini termasuk bawang putih, bawang, cauliflower, kubis, lada loceng merah, epal, cranberry, blueberry, Raspberi, Strawberi, anggur merah, putih telur, ikan air tawar, minyak zaitun, dan lain-lain.

Kegunaan manggis (Manggis)

Folkloric

-Bon perut dan cirit-birit.

-Rebusan akar-akar yang digunakan untuk dysmenorrhea dan penyakit genitourinary.

-Kulit dan muda benih yang digunakan dalam cirit-birit, disenteri dan masalah GI; Selain itu, basuh untuk stomatitis.

-rebusan daun dan kulit yang digunakan sebagai febrifuge dan untuk merawat.

-Rebusan kulit serbuk buah yang digunakan untuk pencipta kesemak luar.

-di Kemboja, kulit buah yang menyalak dan buah-buahan akan digunakan untuk cirit-birit dan disenteri.

-Di Malaya, infusi daun bercampur dengan Kerabu pisang dan benzoin bagi digunakan.

-Digunakan untuk cystitis dan dulan.

Sebelum ini:ini durian yang sesuai untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Boleh makan Rambutan untuk penyakit buah pinggang yang dipinggirkan

Tag: diet makanan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat