WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan pasli

2018-08-31 09:28

Boleh pesakit penyakit buah pinggang makan pasliSeperti yang kita semua tahu pemakanan memainkan peranan penting dalam merawat penyakit buah pinggang, jadi penghidap penyakit buah pinggang perlu memberi perhatian yang tinggi kepada makanan yang mereka makan. Dan pasli sebagai salah satu makanan yang popular adalah cinta oleh ramai orang dengan rasa yang baik serta nilai-nilai perubatan. Kemudian, pesakit penyakit buah pinggang boleh makan pasli?

Fungsi pasli

Memperbaiki kesihatan tulang

Vitamin k yang terkandung dalam pasli boleh meningkatkan kesihatan tulang dengan bertindak pengubahsuai protein matriks tulang, meningkatkan penyerapan kalsium dan mengurangkan kencing perkumuhan kalsium.

Meningkatkan sistem imun

Pasli boleh membantu meningkatkan sistem imun. Minyak pati dalam pasli telah terbukti berkesan untuk menyekat overstimulated response imun, yang memainkan peranan penting dalam pertempuran menentang alahan, penyakit keradangan auto-imun dan berterusan.

Reliving jangkitan saluran kencing

Nilai-nilai perubatan yang ditemui di pasli boleh disajikan alternatif antibiotik untuk memulihkan jangkitan saluran kencing.

Menyediakan kalium

Kalium adalah mineral dengan banyaknya khasiat pasli, yang membantu menyumbang kepada penyenggaraan keseluruhan kesihatan manusia yang baik. Kalium dipercayai menyumbang kepada mengurangkan masalah pundi kencing dan buah pinggang, seperti jangkitan buah pinggang atau batu buah pinggang. Tetapi, kalium juga boleh menyumbang untuk meningkatkan pengekalan air. Jika pesakit adalah tinggi di peringkat kalium, anda harus menghadkan pengambilan pasli.

Daripada di atas, kita dapat melihat bahawa pesakit penyakit buah pinggang perlu mengambil jumlah tertentu pasli mengikut keadaan mereka sendiri.

Sebelum ini:Peringkat 3 buah pinggang penyakit pesakit dengan air kencing Foamy saya boleh makan telur

Artikel seterusnya:Apakah pemakanan untuk kanak-kanak dalam penyakit buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat