WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Adalah minuman-minuman sukan berguna untuk pesakit penyakit buah pinggang

2018-08-19 10:30

Adalah minuman-minuman sukan berguna untuk pesakit penyakit buah pinggangAdakah minuman-minuman sukan yang berguna bagi pesakit penyakit buah pinggang? Minuman sukan boleh kaya dengan karbohidrat yang boleh membekalkan cukup tenaga bagi orang-orang semasa atau selepas bersenam, jadi ia adalah satu pilihan yang baik bagi orang-orang untuk minum selepas sukan. Tapi anda tahu pesakit penyakit buah pinggang perlu memberi perhatian yang tinggi untuk diet mereka, maka boleh bahagian ini rakyat mengambil minuman-minuman sukan?

Dalam kehidupan seharian kita, terdapat terutamanya tiga jenis minuman-minuman sukan. Mereka adalah hypotonic, isotonic dan hypertonic.

Minuman-minuman sukan hypotonic mempunyai tumpuan yang rendah gula dan garam daripada tubuh manusia.

Minuman-minuman isotonic sukan mempunyai tumpuan yang sama gula dan garam sebagai tubuh manusia.

Minuman-minuman sukan hypertonic mempunyai kepekatan tinggi gula dan garam daripada tubuh manusia.

Apabila orang bersenam terutamanya ketahanan, sesetengah mineral adalah lebih cenderung untuk dilepaskan dari badan melalui peluh. Kemudian, gula dalam darah yang rendah, ketidakseimbangan elektrolit, dehidrasi dan kelesuan berlaku dengan mudah. Dalam kes ini, minuman-minuman sukan boleh mengatasi masalah ini dengan berkesan.

Minuman-minuman sukan dengan penyakit buah pinggang kronik

Jika pesakit minum minuman ini sebagai doktor mengesyorkan, mereka boleh mendapat tenaga yang cukup, mengelakkan gula darah rendah, diminum dan mengekalkan elektrolit baki daripada minuman-minuman sukan.

Walau bagaimanapun, minuman-minuman sukan juga dipanggil minuman tenaga yang kaya dengan natrium. Untuk pesakit penyakit ginjal, mereka sentiasa perlu menjaga diet rendah-natrium. Memandangkan ini, minuman-minuman sukan boleh meningkatkan beban kepada buah pinggang dengan mudah. Pengambilan sodium yang berlebihan boleh menyebabkan risiko batu buah pinggang, retensi cecair dan tekanan darah tinggi. Di samping itu, untuk pesakit penyakit buah pinggang yang disebabkan oleh kencing manis, mereka perlu juga mengehadkan pengambilan minuman-minuman sukan dalam kehidupan seharian mereka.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dengan Creatinine tinggi tahap apa perlu saya Makan

Artikel seterusnya:Diet Tips dan makanan khusus untuk pesakit penyakit ginjal Chornic

Tag: penyakit buah pinggang minuman

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat