WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang dengan Creatinine tinggi tahap apa perlu saya Makan

2018-08-18 10:19

Penyakit buah pinggang dengan Creatinine tinggi tahap apa perlu saya MakanPenyakit buah pinggang dengan creatinine tinggi tahap apa perlu saya Makan? Anda tahu bahawa diet memainkan peranan improtant dalam merawat penyakit buah pinggang, terutamanya dalam merendahkan tahap creatinine tinggi.

pesakit penyakit buah pinggang dengan creatinine tinggi tahap apa patut yang mereka makan?

1. makanan dengan protein berkualiti tinggi

Memang tahu bahawa mengambil terlalu banyak protein akan meningkatkan tahap creatinine dalam darah jadi rakyat tidak perlu mengambil terlalu banyak makanan dengan protein, tetapi seperti yang diketahui semua, protein adalah pemakanan yang menjana bagi pembangunan fizikal dan perkembangan mental kami. Jadi pesakit perlu mengambil makanan yang mencukupi dengan protein berkualiti tinggi yang boleh membekalkan pemakanan diperlukan tubuh mereka dan sementara itu menyebabkan mengurangkan beban. Dalam kehidupan seharian kita, makanan seperti ikan, daging tanpa lemak, telur putih dan susu adalah sumber utama protein berkualiti tinggi.

2. buah-buahan atau makanan yang mempunyai no atau rendah dalam soduim

Natrium yang rendah sayur-sayuran dan buah-buahan, dan sebagainya termasuk artichoke, lada loceng, brokoli, lobak merah, lobak, ubi keledek, epal, aprikot, nenas, buah kiwi, mangga dan peaches. Bagi orang-orang dengan tahap tinggi creatinine, ia adalah perlu bagi mereka untuk memilih buah-buahan dan sayur-sayuran tanpa atau rendah dalam sodium, tetapi Sila ingat had pengambilan mereka, kerana ia mungkin membahayakan pesakit-pesakit dalam cara yang lain.

3. makanan yang tinggi dengan kalsium

Memberi perhatian kepada pengambilan kalsium adalah amat perlu sebagai buah pinggang kegagalan menjalankan pesakit berisiko tinggi untuk hypocalcemia yang boleh membawa mereka masalah tulang seperti sakit tulang dan patah tulang. Oleh itu, makan makanan yang lebih tinggi dengan kalsium beri hitam, buah-buahan tarikh quinoa, brokoli dan gis adalah berguna. Di samping itu, sesetengah makanan ini adalah tinggi di kalium dan untuk pesakit penyakit ginjal, mereka perlu berjumpa doktor mereka sebelum mereka makan makanan ini kerana sesetengah daripada mereka mungkin mengalami kalium yang tinggi.

Sebelum ini:Roti gandum keseluruhan adalah baik bagi pesakit penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Adalah minuman-minuman sukan berguna untuk pesakit penyakit buah pinggang

Tag: Tahap tinggi Creatinine

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat