WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Roti gandum keseluruhan adalah baik bagi pesakit penyakit buah pinggang

2018-08-18 10:17

Roti gandum keseluruhan adalah baik bagi pesakit penyakit buah pinggangAdakah keseluruhan roti gandum yang bagus untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang? Keseluruhan roti gandum adalah kaya dengan serat yang baik untuk digest dan helfup untuk mengurangkan kolesterol dan lemak tahap. Di samping itu, ia boleh membantu untuk mengawal paras gula darah sekali gus mengurangkan risiko untuk mendapat kencing manis. Tetapi ia juga mengandungi jumlah protein dan kalium yang tidak bagus untuk pesakit penyakit buah pinggang. Jadi sebagai pesakit penyakit buah pinggang, anda tidak perlu makan terlalu banyak darinya. Saya berharap kandungan berikut boleh membantu anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.

Jika anda mempunyai kegagalan buah pinggang, keseluruhan roti gandum harus terhad, terutamanya pada dialisis atau kerana anda akan lebih dekat kepada penyakit buah pinggang peringkat akhir. Ia adalah kerana keseluruhan roti gandum adalah tinggi dalam kalium dan fosforus. Apabila buah pinggang anda gagal berfungsi secukupnya, mereka mampu memproses dua item tersebut boleh mendatangkan malapetaka jika tidak dikawal dengan baik.

Kalium adalah nutrien yang penting untuk fungsi sel saraf dan otot, termasuklah yang ada dalam hati anda. Tahap kalium yang tinggi boleh menyebabkan hyperkalemia. Keadaan ini boleh menyebabkan denyutan jantung yang tidak teratur dan malah kegagalan jantung.

Jika tahap fosforus dalam darah terlalu tinggi, ia boleh menyebabkan deposisi fosforus dan kalsium, gangguan metabolik vitamin D dan hyperparathyroidism. Pesakit yang menghidapi kegagalan buah pinggang biasanya membangunkan penyakit tulang buah pinggang yang serius.

Tetapi seperti yang kita sebutkan dahulu, roti gandum adalah tinggi dalam serat, ia mempunyai banyak manfaat kesihatan untuk penghidap kegagalan buah pinggang. Jadi sebelum dialisis, jika doktor anda telah mencadangkan rendah kalium atau diet rendah fosforus, anda boleh terus makan roti gandum.

Sebelum ini:Kegagalan buah pinggang dengan Creatinine 8.2 bagaimana buruk ia akan jika pesakit Adakah tidak mengambil dialisis

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dengan Creatinine tinggi tahap apa perlu saya Makan

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat