WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Sekiranya pesakit penyakit buah pinggang dengan GFR 63 minum 8 gelas air

2018-08-01 16:39

Sekiranya pesakit penyakit buah pinggang dengan GFR 63 minum 8 gelas airSekiranya pesakit penyakit buah pinggang dengan GFR 63 minum 8 gelas air? Sebenarnya, bagi pesakit dengan GFR 63, mereka perlu mengawal pengambilan air dengan tegas, yang dapat membantu mereka untuk hidup lebih baik. Jadi bagi sebahagian orang-orang daripada pesakit-pesakit mereka mungkin harus minum air yang begitu banyak, agar dapat meringankan bebanan buah pinggang.

Ia adalah diketahui bahawa mengekalkan imbangan cecair dalam badan adalah salah satu fungsi utama buah pinggang, bagi pesakit dengan GFR 63, buah pinggang tidak boleh berfungsi secukupnya, supaya ia menjadi kurang mampu mengekalkan tahap cecair yang seimbang. Jadi, air yang berlebihan di dalam badan akan berkumpul dalam badan, yang boleh menyebabkan tekanan darah tinggi dan akhirnya boleh menyumbang kepada penyakit jantung. Jika kandungan air dalam badan sampai ke tahap yang sangat tinggi, yang boleh menyebabkan badan membengkak - bermula pada buku lali, disebabkan oleh graviti - dan merebak ke badan. Jika kiri dirawat, mengeluarkan lebihan cecair akan menyelesaikan dalam paru-paru yang menyebabkan keadaan yang mengancam nyawa yang dipanggil ia bukan pulmonari.

Berapa banyak air yang patut saya minum?

Saranan cecair harian bagi setiap pesakit adalah berbeza satu demi satu. Secara umumnya, bercakap, lebih banyak air kencing pesakit menghasilkan, lebih banyak cecair yang mereka boleh minum. Jadi minum tertentu air mengikut keadaan anda sendiri. Cara yang lebih baik adalah untuk bertanya kepada doktor anda, mereka akan memberi nasihat yang terbaik kepada anda.

Anda mungkin tidak perlu untuk minum dengan sepenuhnya lapan gelas air setiap hari untuk kekal sihat tetapi tidak kira bagaimana, sebagai pesakit dengan penyakit buah pinggang, terutamanya dengan penyakit buah pinggang akhir peringkat, anda perlu mengawal pengambilan air yang ketat. Jika anda memerlukan sebarang bantuan atau mempunyai pertanyaan lain mengenai penyakit buah pinggang, tidak teragak-agak untuk menghubungi kami melalui e-mel, kami akan sedaya upaya untuk membantu anda.

Sebelum ini:Betik adalah baik untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Boleh pesakit penyakit buah pinggang peringkat 3 dengan air kencing Foamy makan telur

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat