WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Baik dan buruk makanan untuk rangsangan tenaga daripada buah pinggang dan pesakit kencing manis

2018-03-19 11:39

Baik dan buruk makanan untuk rangsangan tenaga daripada buah pinggang dan pesakit kencing manisMakanan yang baik dan buruk untuk meningkatkan tenaga penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis

Baru-baru pemapar melalui e-mel dan berkata, "I benci untuk mendengar, ' anda selalu tidur. Saya berharap saya dapat berbuat demikian!' Ianya tidak seperti saya ingin tidur hari saya jauhnya, tetapi saya hanya mengalami tahap tenaga yang rendah. Adakah terdapat apa-apa yang boleh saya lakukan untuk meningkatkan tenaga saya? Apa-apa nasihat yang boleh anda tawarkan akan menjadi besar, saya mula berasa amat tertekan. "adalah pesakit penyakit buah pinggang kronik dan/atau pesakit kencing manis ini semata-mata? Kebanyakan akan mengatakan "No," kerana banyak dengan penyakit buah pinggang kronik atau kencing manis mengalami pancang gula dalam darah dan harga rendah, rawatan dialisis yang sengit, mencabar ubat sembuh, hilang selera makan, tekanan dan/atau keresahan yang boleh menyebabkan mereka berasa letih, bertenaga, dan habis digunakan sepanjang hari mereka.

Walaupun ia adalah satu dikenali dan juga biasa-kesan sampingan penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis, ramai menderita dengan disease(s) yang mendapati bahawa tahap tenaga rendah sangat memberi kesan kepada kualiti hidup mereka dan boleh menyebabkan demoralization dan kemurungan. Akhirnya, tahap tenaga rendah boleh mempunyai kesan jangka panjang yang serius pada keupayaan pesakit untuk mematuhi rawatan yang diperlukan serta tahap kesihatan keseluruhannya. Walau bagaimanapun, makanan yang tertentu boleh membantu meningkatkan tahap tenaga mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan/atau kencing manis meningkatkan kelangsungan hidup dan menikmati kualiti hidup mereka.

Luar dengan asid lemak Omega 3 yang meningkatkan kesihatan jantung, Salmon adalah sumber protein yang boleh membantu meningkatkan kecergasan otak dan prestasi yang baik. Menurut Dr. Mehmet Oz (Dr Oz Show), "It's juga telah dikaitkan dengan peningkatan secara keseluruhan otak kesihatan. " sayur-sayuran rangup termasuk cauliflower, kubis, kecambah Brussels dan watercress membantu menstabilkan paras gula darah dan insulin yang mungkin menghalang Chronic Pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang tahap tenaga dari cepat terhempas.

Beri hitam termasuk blueberry, Raspberi dan beri hitam juga dipenuhi dengan nutrien penting yang boleh membantu mengawal tahap gula dalam darah orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik, kencing manis dan harga rendah di tenaga.

Telur mempunyai paras kolina yang diperlukan untuk pengeluaran tenaga dan fungsi otak. Mereka juga adalah tinggi dengan zat besi dan protein untuk memberi tenaga mampan penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis sepanjang hari mereka.

Teh halia adalah chock-full antioksidan (bahan semulajadi yang menguatkan kebolehan anda untuk melawan jangkitan dan penyakit) dan nutrien yang boleh memberi rangsangan tenaga untuk petang.

Kari dibuat dengan kunyit, jintan putih, kayu manis dan rempah-ratus lain yang sering digunakan dalam masakan tradisi Asia dan Caribbean, telah dinyatakan oleh pakar-pakar untuk meningkatkan tahap tenaga dengan antioksidan, menormalkan tahap gula dalam darah dan menggalakkan peredaran yang baik yang mengurangkan bengkak. Semua hal ini yang besar untuk penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis, betul?

Walaupun coklat gelap dan citrus diperhatikan agar penambahbaikan tenaga mereka mungkin tidak dapat penambahan terbaik Renal atau diet kencing manis anda. Selain itu, minuman tenaga dan tembakan telah didapati lebih tinggi di kalium, natrium, dan vitamin B daripada apa menasihatkan pengambilan diet yang Renal dan pesakit kencing manis. Selain itu, mereka telah dikaitkan dengan komplikasi jantung yang berita buruk untuk penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis yang sudah berisiko tinggi untuk isu-isu jantung.

Sebelum ini:Minuman yang had risiko kencing manis boleh menjadi bermanfaat untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Bagaimana pesakit penyakit ginjal kencing manis boleh mengelakkan gula pada hari Valentine

Tag: makanan penyakit buah pinggang kencing manis nephropathy

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat