WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Minuman yang had risiko kencing manis boleh menjadi bermanfaat untuk penyakit buah pinggang

2018-03-01 23:20

Minuman yang had risiko kencing manis boleh menjadi bermanfaat untuk penyakit buah pinggangOrang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang berisiko mendapat kencing manis walaupun selepas menerima pemindahan buah pinggang. Manakala sesetengah mengatakan bahawa kopi adalah buruk bagi mereka dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD), malah, satu kajian Harvard baru mendapati bahawa kopi secara sederhana boleh melindungi orang daripada dijangkiti penyakit kencing manis. Namun, jika anda berada di dialisis kemudian anda harus menghadkan pengambilan anda ke 4 auns untuk kekal dalam lingkungan had cecair anda.

Diterbitkan pada, penjagaan Diabetes. Penyelidik Harvard mendapati bahawa risiko mendapat kencing manis jenis II adalah lebih rendah dalam peminum kopi biasa apabila dibandingkan dengan orang-orang yang tidak minum kopi atau jarang minum kopi. Mereka berkongsi bahawa, penggunaan "Coffee adalah songsang dikaitkan dengan risiko diabetes jenis 2 dalam dos-respon yang cara. " penyelidik juga menyatakan bahawa, "Both caffeinated dan kafein kopi adalah berkaitan dengan kencing manis mengurangkan risiko. " di samping itu, kopi mengandungi antibiotik yang boleh menawarkan perlindungan kardiovaskular, dan penyelidikan menunjukkan bahawa ia mengurangkan kemungkinan mendapat kanser. Peminum kopi didapati 50% kurang berkemungkinan untuk mendapatkan kanser organ daripada peminum.

MD nephrologist, Dr. Shamik Shah, mencadangkan bahawa minum beberapa cawan kopi seminggu tidak boleh "problematic" bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Walau bagaimanapun, mereka perlu menghadkan pengambilan cecair mereka dan kafein sederhana yang boleh bertindak sebagai pundi kencing pedih dan diuretik. Jika anda tidak berada di dalam had cecair, secawan kopi keseluruhan adalah boleh diterima (115 mg kalium, fosforus 8 mg) tetapi jika anda minum banyak kopi kemudian kalium anda boleh menambah dan mencipta isu-isu dengan Hyperpotassium (kalium tinggi) yang boleh menyebabkan serangan jantung atau angin ahmar.

Sebelum ini:Adanya dan minuman yang pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang boleh menikmati atau harus mengelak daripada

Artikel seterusnya:Baik dan buruk makanan untuk rangsangan tenaga daripada buah pinggang dan pesakit kencing manis

Tag: makanan diet penyakit buah pinggang kencing manis minum

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat