WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Adanya dan minuman yang pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang boleh menikmati atau harus mengelak daripada

2018-03-01 23:15

Adanya dan minuman yang pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang boleh menikmati atau harus mengelak daripadaSebagai seorang pesakit penyakit buah pinggang kronik atau mempunyai penyakit kencing manis anda tahu bahawa apa pengambilan anda adalah amat penting kepada hasil kesihatan anda. Oleh sebab itu terdapat beberapa carta dan senarai yang anda boleh merujuk kepada untuk mempunyai idea yang jelas apa yang perlu makan dan apa itu tidak seperti yang sihat untuk anda, betul? Walau bagaimanapun, dari segi apa yang anda basuh hidangan anda dengan, ada kurang maklumat sedia menerangkan apa yang sebenarnya anda patut minum atau mengelakkan.

Seorang penonton mengarang, "Hi, Umm boleh saya bertanya, Adakah Pepsi Max baik untuk pesakit dialisis dengan kencing manis??? "Kebanyakan pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang pesakit tahu dari pengalaman untuk mencuba dan elakkan alkohol, susu, jus dari menumpukan perhatian, jus limau gedang, soda, dan banyak lagi. Ia mungkin akhirnya kelihatan seperti semua anda boleh minum adalah air, dan jika anda berada di dialisis itupun telah menjadi terhad. Ini boleh menjadi membosankan, unsatisfying dan boleh menyebabkan pesakit-pesakit yang kecewa untuk mengambil risiko yang tinggi dengan minuman yang harus tetap off-limits.

Berikut adalah apa yang anda perlu tahu jika anda adalah pesakit penyakit buah pinggang kronik: anda mungkin dapat minuman ringan yang berwarna adanya seperti Sprite atau 7 Up, tetapi tidak yang gelap seperti Coca Cola atau Pepsi.

Disebabkan oleh kepekatan sitrus yang tinggi, anda harus minum jus oren, tetapi lain-lain jus seperti epal atau jus kranberi harus okay.

Anda boleh minum teh ais (botol tidak) dan kopi, tetapi susu tidak kerana ianya tinggi fosforus.

Semua minuman tenaga (ie. Redbull) dan Sukan minuman (ie. Gatorade) harus dielakkan kerana mereka lebih banyak vitamin, mineral dan herba. Terutamanya apabila mengalami dialisis kerana mereka boleh membina di dalam darah dan menyebabkan komplikasi tambahan.

Cadangan: Adakah anda minum apa yang terbaik untuk anda? Tempahan kronik penyakit buah pinggang dan pesakit kencing manis tidak boleh

Pesakit kencing manis harus mengelakkan minuman manis seperti biasa soda, punch buah-buahan, minuman buah-buahan, minuman tenaga dan teh manis kerana mereka akan meningkatkan tahap glukosa darah. Sebagai contoh, seseorang hanya boleh 12-auns yang biasa soda mempunyai kira-kira 150 kalori dan 40 gram karbohidrat. Ini adalah jumlah yang sama karbohidrat yang ditemui dalam 10 sudu teh gula! Bercakap tentang "Sugar-Rush, yang" kan? Sebaliknya, pilih minuman kalori sifar atau sangat rendah kalori seperti unsweetened teh, kopi, dan diet soda (tidak kerap).

Kedua-dua pesakit penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis boleh menikmati flavoring air mereka dengan sentuhan dihimpit lemon atau limau nipis jus untuk cahaya, menyegarkan minuman serta lain-lain minuman fosforus, karbohidrat dan kalori yang rendah atau minum bancuhan. Secara amnya, dijalankan senarai ini oleh pakar diet anda untuk mengesahkan bahawa ia adalah berkaitan dengan keadaan unik anda.

Sebelum ini:Adalah jus benar-benar lebih baik daripada Colas bagi pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang?

Artikel seterusnya:Minuman yang had risiko kencing manis boleh menjadi bermanfaat untuk penyakit buah pinggang

Tag: diet penyakit kencing manis buah pinggang minuman Diet penyakit buah pinggang Adanya

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat