WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Adalah jus benar-benar lebih baik daripada Colas bagi pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang?

2018-03-01 23:09

Adalah jus benar-benar lebih baik daripada Colas bagi pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang?Ramai penghidap Diabetes atau penyakit buah pinggang kronik (CKD) memilih jus sejuk yang bagus daripada adanya diisi gula yang prohibitively tinggi fosforus. Baik, satu kajian baru dari University of Glasgow's Institute pengaliran dan Sains Perubatan, diterbitkan pada 19 Februari 2014 mendapati bahawa minuman buah-buahan-pakej mengandungi jumlah gula dan kalori yang sama sebagai colas.

Jelas sekali, pesakit diabetes yang mengambil pakej jus harus menyedari hakikat bahawa minuman boleh merejam gula dalam darah, menyebabkan ketoksikan akut glukosa, mendorong kerosakan hati, mencipta komplikasi penglihatan mata, dan lebih teruk. Walau bagaimanapun, pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) juga harus mempertimbangkan lagi mengubah pengambilan jus mereka kerana mereka sudah berisiko tinggi bagi penyakit kencing manis, serangan jantung dan strok, dan penyelidik mencadangkan pakej jus sahaja dapat meningkatkan peluang untuk peristiwa tersebut.

Penyelidik berbanding secara terperinci, minuman buah-buahan yang Berbungkus dengan cola fizzy setara yang cair. Manakala satu hidangan cola mengandungi 105kcal dan 26.5g gula, satu hidangan jus biasanya mengandungi 110kcal dan 26g gula. Ini "could ejaan bahaya, " penyelidik berkata, pesakit diabetes, pesakit kencing manis sebelum dan malah mereka dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

26g gula dalam setiap hidangan jus buah-buahan bermaksud orang yang minum lima sudu besar gula. Dr. Vijay Viswanathan, Pusat Penyelidikan penyakit kencing manis, kata banyak pakej jus meningkatkan risiko kencing manis bergetah lebihan. "Each kadbod mengandungi gula pekat dan karbohidrat ringkas yang apabila dimakan, terutama selepas makan, menjadikan puncak gula dalam darah. Kami menasihatkan pesakit kencing manis tidak pernah untuk minum jus buah-buahan dan pergi bagi buah-buahan seluruh sebaliknya, "katanya.

Pastikan sentiasa membaca label pakej jus dan berbincang dengan pakar pemakanan anda tentang yang juice(s) yang terbaik untuk pelan diet anda.

Sebelum ini:Mitos yang dikaitkan dengan Diabetes dengan penyakit buah pinggang dan kencing manis

Artikel seterusnya:Adanya dan minuman yang pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang boleh menikmati atau harus mengelak daripada

Tag: Jus penyakit kencing manis buah pinggang Diet penyakit buah pinggang diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat