WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Pesakit kencing manis penyakit buah pinggang perlu tahu tekanan darah tinggi

2018-02-28 19:01

Pesakit kencing manis penyakit buah pinggang perlu tahu tekanan darah tinggiMenulis di dalam International Journal daripada Epidemiologi atas penyelidik mencadangkan bahawa, "the bilangan kematian yang berpunca daripada keadaan [tekanan darah tinggi] seluruh dunia sepanjang tempoh 20 tahun akan datang mungkin dengan ketara melebihi nombor akibat daripada HIV/AIDS." ia didokumenkan bahawa orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempunyai risiko amat tinggi untuk mendapat penyakit kardiovaskular (penyakit jantung) sebahagian besarnya disebabkan oleh tekanan darah tinggi (hipertensi) dan ia adalah faktor risiko utama bagi mortaliti (kematian). Malah, ia adalah punca utama kematian di kalangan orang-orang dialisis.

Nombor yang berkaitan dengan tekanan darah tinggi di masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah agak mengejutkan. Adalah dianggarkan bahawa tekanan darah tinggi berlaku dalam 84.1% orang dalam peringkat penyakit buah pinggang kronik (CKD) 4 hingga 5, 59.9% daripada mereka yang di tahap 3 dan 35.8% hingga 48.1% secara berperingkat-peringkat 1 dan 2. 87% daripada pesakit kencing manis juga pernah mengalami tekanan darah tinggi yang meletakkan mereka pada risiko yang lebih tinggi bagi kematian, penyakit buah pinggang peringkat akhir atau pengaliran.

Namun, penyelidik mengatakan jawapan kebanyakan kerajaan dan agensi-agensi bantuan antarabangsa untuk hipertensi adalah "little yang lebih baik daripada reaksi kepada HIV/AIDS 20 tahun yang lalu – terlalu sedikit terlambat. " mereka juga ambil perhatian bahawa terdapat "denial" dan salah faham tentang ini kesan tekanan darah tinggi.

Oleh itu, sama ada peringkat penyakit buah pinggang kronik (CKD) 5 (peringkat akhir), peringkat awal atau pesakit kencing manis anda tidak seharusnya bergantung hanya pasukan anda penjagaan kesihatan untuk menjaga cabaran mungkin tekanan darah tinggi anda. Ingat, anda mempunyai beberapa kawalan ke atas tekanan darah anda. Dengan mengekalkan berat badan sihat, tidak merokok, bersenam secara tetap, pengambilan garam yang penghad, tidak meminum terlalu banyak alkohol dan mengambil ditetapkan ubat-ubatan tepat pada masanya; anda mengambil langkah-langkah yang perlu untuk melindungi diri anda daripada tekanan darah tinggi.

Anda juga harus membeli monitor tekanan darah rumah untuk mengesan tekanan darah anda seberapa kerap yang anggap lihat perlu. Dalam sesetengah kes insurans anda boleh melindungi peranti tekanan darah. Jika tidak, anda boleh menemui monitor tekanan darah dengan harga yang berpatutan di kebanyakan Kedai-kedai ubat.

Sebelum ini:Snek yang pesakit penyakit buah pinggang dan diabetes

Artikel seterusnya:Mitos yang dikaitkan dengan Diabetes dengan penyakit buah pinggang dan kencing manis

Tag: tekanan darah tinggi Kencing manis penyakit kencing manis buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat