WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Diet nefropati diabetes >

Snek yang pesakit penyakit buah pinggang dan diabetes

2018-02-28 18:55

Snek yang pesakit penyakit buah pinggang dan diabetesMengikut sistem Data ginjal Amerika Syarikat punca utama kegagalan buah pinggang ialah penyakit kencing manis 43.8% daripada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Yang lebih buruk, CKD adalah masih jauh di bawah-didiagnosis antara mereka menghidap kencing manis. Nota-nota bahawa hampir 90% daripada pesakit kencing manis jenis 2 boleh hidup dengan CKD dan benar-benar pergi undiagnosed (22% secara berperingkat-peringkat 3-5). Oleh yang demikian, oleh kerana ada Kumpulan yang besar daripada masyarakat kita dengan CKD dan kencing manis, web telah mencipta senarai makanan ringan yang boleh dinikmati oleh pesakit-pesakit dengan hanya CKD atau kencing manis, atau yang menderita dengan kedua-duanya pada masa yang sama.

Penghidap penyakit buah pinggang kronik atau kencing manis mesti berdepan dengan diet yang ketat supaya mereka sering memotong makanan yang mereka sukai untuk kepentingan kesihatan mereka. Walau bagaimanapun, ini bukanlah sentiasa perlu, malah ramai akan terkejut dengan semua ringan yang mereka boleh nikmati semasa dalam diet yang terhad.

Gula-gula: Bagi mereka yang mempunyai gigi yang manis, buah-buahan segar yang rendah kalium (epal, Strawberi, nenas, anggur dan mempelam) boleh membuat untuk melayan dengan baik dan anda juga boleh menikmati dengan tanpa gula disebat menambah sambil mengekalkan diet yang sihat buah pinggang/kencing manis. Selain itu, kuat Live mencadangkan bahawa tanpa gula gelatin dan ais meletup adalah idea-idea baik Snek manis lain selagi anda mengira mereka terhadap pengambilan cecair harian anda. Keropok haiwan, wafer vanila dan graham keropok adalah makanan ringan mesra buah pinggang anda boleh sertakan dalam kesederhanaan tetapi boleh menyumbang jumlah yang tinggi karbohidrat jika anda tidak mengawal bahagian-bahagian.

Berperisa: Makanan ringan yang anda boleh makan termasuk unsalted breadsticks atau pretzels, popcorn Penyaman-muncul berpengalaman dengan campuran herba tanpa natrium dan Melba roti bakar dengan keju krim yang ringan. Anda juga boleh menikmati sayur-sayuran segar potong-up, seperti batang saderi, lobak merah, gamat dan cauliflower dengan persalinan salad yang rendah lemak untuk Pencicah.

Secara amnya, ia adalah lebih baik untuk tidak makan semasa dialisis. Antara sebab-sebab adalah bahawa apabila perut terlibat dalam penghadaman ia cenderung untuk menurunkan tekanan darah anda. Di sisi lain, mempunyai Snek betul diakhir rawatan anda boleh membantu anda mengelakkan perasaan loya dan "wiped keluar, " yang menjadi rungutan utama pesakit-pesakit dialisis. Makanan ringan yang mudah diangkut dan enak dimakan selepas dialisis anda tortilla balutan dengan salad tuna atau telur; dikeringkan jejak buatan sendiri campuran dengan kering epal, nenas keping, bijirin beras dan jagung; kuih beras; atau setengah daripada bagel dengan cahaya krim keju.

Seperti yang anda mungkin tahu, jika anda mempunyai CKD dan/atau Diabetes, anda masih perlu mengelakkan makanan dengan taburan garam boleh dilihat bila-bila, coklat atau kacang. Pakar diet anda boleh membantu membimbing anda ke arah membangunkan pelan diet individu dengan keperluan unik anda lebih baik.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Pesakit kencing manis penyakit buah pinggang perlu tahu tekanan darah tinggi

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis Makanan ringan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat