WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Diet Nefritis >

Penjagaan pemakanan untuk pesakit yang kronik Nefritis

2017-12-17 01:25

Penjagaan pemakanan untuk pesakit yang kronik Nefritis1. bekalan protein. Rawatan pemakanan Nefritis kronik harus bergantung pada tahap kerosakan buah pinggang untuk memastikan pengambilan protein. Pesakit dengan jangka panjang penyakit dan kerosakan buah pinggang tidak siasatan hendaklah tidak ketat daripada 1g/sekilo, "protein masa masuk capaian" dari 50%.

2. disebabkan oleh sebahagian daripada protein "pesakit had", oleh itu karbohidrat dan lemak sebagai sumber utama bekalan haba d bekalan tenaga bergantung kepada intensiti tenaga kerja. Pentadbir boleh membekalkan 126-147kilojoule (30-35kilocalorie) / kilogram daripada berat badan.

3. mengawal pengambilan garam natrium. Apabila terdapat edema siasatan dan tekanan darah tinggi, garam natrium harus mengawal di bawah Luqman memberi diet tanpa garam, biasanya t 2g/d Diet garam yang rendah dia decoupled.

Pilihan makanan Nefritis kronik

1. membekalkan cukup vitamin terutamanya vitamin C, kerana pesakit dengan Nefritis kronik jangka panjang akan berlaku anemia Vitamin C boleh dapat penyerapan zat besi jadi pesakit perlu makan, hijau tomato, sayur-sayuran yang segar, jujube, Lobak merah, timun, oren, buah-buahan kiui dan 2.4bn semula jadi, dan sebagainya.

2. pesakit dengan selera dinaik taraf boleh membekalkan vitamin C. pada the Mahouve masa boleh membekalkan vitamin B dan makanan yang kaya dengan asid folik, seperti yang Organ dalaman haiwan dan sayur-sayuran hijau, banyak boleh membantu untuk membetulkan. Apabila ia berlaku pesakit hyperkalemia perlu untuk tidak makan makanan kalium yang tinggi. Pesakit yang kronik Nefritis harus Elakkan makan gula dan merangsang.

Sebelum ini:Nefritis kronik perlu memberi perhatian kepada tabiat pemakanan

Artikel seterusnya:Buah-buahan apa yang pesakit dengan Nefritis kronik boleh makan?

Tag: Nefritis diet makanan diet Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat