WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Diet Nefritis >

Apakah keperluan pemakanan Nefritis yang kronik?

2017-12-27 22:13

Apakah keperluan pemakanan Nefritis yang kronik?Diet nephritic kronik

1. rendah protein diet

Kandungan protein harian makanan ialah kurang daripada 0.5 gram setiap kilogramberat badan, pada dasarnya vegetarian. Bagi penyakit buah pinggang dengan disfungsi renal atau uremia. Klinikal vitamin segar pilihan makanan yang kaya dengan, seperti epal, saderi, cauliflower, tomato, tembikai, beras, dan lain-lain...

diet protein tinggi 2,

Kandungan protein biasanya meningkat berdasarkan diet yang biasa. Dikira dari 1.52 gram setiap kilogram berat badan. Terpakai bagi penyakit buah pinggang, hematuria protein yang tinggi yang disebabkan oleh low protein plasma, pembengkakanberkurangan secara mendadak, membuang dengan ketara, dan tiada pucuk buah pinggang. Klinikal pilihan daging tanpa lemak segar, Haruan, lampam, gamat, telur, tidak pilihan haiwan yang tawar hati dan buah pinggang, hati, telur, Makan kacang, barli dan jagung.

3 diet rendah lemak

Makanan pilihan tahap lemak dan kolestrol yang rendah. Ia adalah sesuai untuk pesakit penyakit ginjal dengan ketidakcukupan ginjal atau lipid darah yang tinggi. Rumpai laut yang boleh dimakan secara klinikal, laver dan kulat hitam. Hawthorn, lotus,bawang, saderi, air buah Berangan, kelp, beras, pasta dan sebagainya...

4, diet kalori tinggi

Menambah bilangan Menu dalam diet, meningkatkan makanan ringan, gula-gula, gula-gula. Nefritis kronik, kegagalan buah pinggang yang kronik dan tiada kencing manis pada pesakit dengan penyakit buah pinggang.

5, rendah garam dan garam diet percuma

Kandungan garam dalam makanan adalah di bawah 5 gram sehari. Percuma garammerupakan diet percuma garam. Bagi penyakit buah pinggang akut dan kronik dengan penyakit edema dan hipertensi.

Sebelum ini:Buah-buahan apa yang pesakit dengan Nefritis kronik boleh makan?

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: diet makanan diet Nefritis kronik Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat