WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Mengapa pesakit kegagalan buah pinggang perlu mengelakkan makanan yang kalium tinggi

2018-07-31 11:31

Mengapa pesakit kegagalan buah pinggang perlu mengelakkan makanan yang kalium tinggiMengapa pesakit kegagalan buah pinggang perlu mengelakkan makanan kalium yang tinggi? Pesakit kegagalan buah pinggang tidak digalakkan makan makanan dengan tinggi kalium, fosforus yang tinggi, lemak tinggi dan garam yang tinggi, tetapi sebahagian daripada mereka akan keliru mengapa mereka tidak boleh makan makanan tersebut. Berikut adalah beberapa maklumat mengenainya diberikan oleh doktor.

1. makanan dengan kalium tinggi yang mudah menyebabkan aritmia dan mempercepatkan rentak jantung, yang mungkin mengancam orang hidup. Makanan seperti cendawan boleh dimakan, kentang, ubi, kubis Cina, cauliflower, sayur, rogol, jujube, peach, apricot, pisang, oren, tremella yang kaya dengan potassium, jadi anda harus mengelak daripada ia dimakan.

2. makanan dengan tinggi slat adalah mudah untuk mendorong peningkatan tekanan darah dan memburukkan bengkak dan yang akan membuat kerosakan selanjutnya kepada buah pinggang. Makanan dengan garam yang tinggi termasuk MSG, soda keropok, MI Kering, kicap, goreng doh terjebak dan sebagainya, penghidap penyakit buah pinggang perlu Elakkan untuk makan.

3. makanan dengan tinggi phrosphrous yang mudah menyebabkan ketidakseimbangan kalsium fosfat, membuat pesakit kulit yang gatal. Makanan dengan tinggi phrosphrous termasuk kelp laver, benda yg ada haiwan, bijan, teh, madu dan telur kuning, pesakit penyakit buah pinggang perlu makan terlalu banyak daripada mereka.

4. makanan dengan lemak yang tinggi adalah mudah untuk mendorong hyperlipemia, yang boleh membuat kerosakan selanjutnya kepada buah pinggang, supaya orang dengan penyakit buah pinggang perlu mengelakkan makan minyak haiwan, loji minyak adalah lebih baik daripada itu.

5. loji protein seperti kacang dan produk mereka adalah tidak baik untuk pesakit penyakit ginjal, yang boleh menambah beban kerja ke buah pinggang.

Jika anda mempunyai soalan lain atau memerlukan sebarang bantuan dalam merawat kegagalan buah pinggang, anda boleh menghantar email kepada kami, kami akan sedaya upaya untuk membantu anda.

Sebelum ini:Adalah minyak kelapa yang baik untuk merawat kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Apakah keperluan Diet buah pinggang kegagalan pesakit

Tag: kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat