WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Adalah minyak kelapa yang baik untuk merawat kegagalan buah pinggang

2018-07-30 11:23

Adalah minyak kelapa yang baik untuk merawat kegagalan buah pinggangAdakah minyak kelapa yang bagus untuk merawat kegagalan buah pinggang? Merujuk kepada minyak kelapa, tuntutan banyak bahawa minyak kelapa adalah makanan yang super yang boleh membantu mencegah dan merawat pelbagai penyakit, dan juga sesetengah orang percaya jenis minyak ini juga boleh membantu merawat kegagalan buah pinggang. Ini dianggapkan benar?

Apa yang boleh pesakit kegagalan buah pinggang dapat dari penggunaan minyak kelapa?

Sebagai Tempahan nutrien tebal bahagian kelapa, minyak kelapa adalah dituntut untuk membantu dengan kencing manis, kanser, fungsi buah pinggang, masalah penghadaman, imuniti, penurunan berat badan, dan penyerapan vitamin. Bagi penghidap kegagalan buah pinggang, kencing manis boleh menjadi punca utama, dan gangguan lain mungkin komplikasi buah pinggang terjejas. Oleh yang demikian, minyak kelapa boleh digunakan untuk melegakan gejala-gejala pesakit dan mengekalkan fungsi buah pinggang mereka.

Adakah ini bermakna penyakit buah pinggang pesakit boleh menggunakan minyak ini tanpa had?

Sudah tentu tidak. Untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang, diet mereka adalah biasanya sangat ketat, kerana apa-apa kesilapan dalam diet mereka boleh memburukkan keadaan penyakit mereka atau menyebabkan timbulnya masalah. Oleh itu, walaupun minyak kelapa tidak baik untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang, mereka harus juga menggunakannya dengan bimbingan doktor atau Pegawai Dietetik.

Selain daripada ini, beberapa petua lain juga perlu diambil

Jika anda mengalami kegagalan buah pinggang dan Walau bagaimanapun keadaan sihat anda adalah, diet yang saintifik adalah sangat penting dan lebih baik telah mengandungi aspek-aspek berikut:

-Makan amaun makanan yang boleh membantu meningkatkan fungsi buah pinggang yang betul: ia adalah diperhatikan bahawa beberapa buah-buahan dan sayur-sayuran yang dapat membantu meningkatkan fungsi buah pinggang. Cranberry, blueberry, lada loceng merah, kubis, ect, adalah pilihan yang baik.

-Mengurus pengambilan natrium: untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang, tidak lebih daripada 3g garam setiap satu hari yang sesuai. Garam yang berlebihan boleh menyebabkan atau memburukkan lagi retensi cecair.

-Cuba protein berkualiti tinggi: jenis protein ini boleh memenuhi bukan sahaja keperluan harian pesakit tetapi juga menghasilkan sampah kurang untuk mengurangkan beban pada buah pinggang.

-Elakkan asid: biasanya, asid tidak akan mengakibatkan apa-apa masalah, tetapi ia akan meningkatkan beban kerja pada buah pinggang untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang.

Sebelum ini:Boleh saya minum kopi dengan kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Mengapa pesakit kegagalan buah pinggang perlu mengelakkan makanan yang kalium tinggi

Tag: kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat