WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Diet untuk kegagalan buah pinggang

2018-05-26 10:32

Diet untuk kegagalan buah pinggangMengikuti diet kegagalan buah pinggang boleh membantu buah pinggang anda berfungsi lebih baik. Diet kegagalan buah pinggang mengawal jumlah protein dan fosforus dalam diet anda. Dengan cara ini, gejala-gejala boleh dikurangkan atau perkembangan boleh diperlahankan.

Anda perlu memberi perhatian kepada:

1. menghadkan pengambilan protein: dengan protein yang membataskan pengambilan akan membantu mengurangkan sisa-sisa dalam darah.

2. buah pinggang berjuang untuk membuang fosforus dari tubuh manusia walaupun pada hari-hari terbaik mereka, tidak perlu memberi tekanan berlebihan pada buah pinggang anda rosak.

3. anda mungkin perlu untuk menghadkan jumlah cecair yang anda minum setiap hari. Minum hanya ketika dahaga. Jangan minum daripada tabiat atau sosial

4. mengehadkan makanan kalium tinggi: kalium juga harus dihadkan. Tetapi ia adalah lebih sukar untuk mengawal. Jumlah kalium yang tertinggi terdapat dalam kacang, kentang, avocados, Skuasy musim sejuk, buah oren, kiwi, peaches, aprikot, dan makanan kering.

Tips lain:

1. mengambil jumlah kalori yang mencukupi

2. menurut kepada perubahan keadaan anda

3. anda mungkin perlu untuk menghadkan kalium jika penjaga anda memberitahu anda bahawa anda tahap kalium darah yang terlalu tinggi.

Sebelum ini:Jiaogulan dan fungsi buah pinggang & kencing manis

Artikel seterusnya:Boleh saya minum kopi dengan kegagalan buah pinggang

Tag: kegagalan buah pinggang diet

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat