WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Jiaogulan dan fungsi buah pinggang & kencing manis

2018-04-19 13:35

Jiaogulan dan fungsi buah pinggang & kencing manisFaedah Jiaogulan

Memakan jiaogulan adalah untuk ubat tradisional Cina kuno yang hanya kini mula merebak ke bahagian-bahagian lain di dunia.

Faedah Jiaogulan

Faedah-faedah atas jiaogulan termasuk yang berikut:

Meningkatkan tahap tenaga

Mengurangkan kebimbangan dan tekanan

Meningkatkan kesihatan jantung

Mencegah penuaan pramatang

Pencegahan kanser

Penurunan berat badan

Memperbaiki fungsi buah pinggang

Merawat insomnia

Marilah kita berbincang secara terperinci di bawah.

Tenaga dan daya tahan

Perlindungan hati dan buah pinggang, serta dorongan untuk metabolisme, bermakna jiaogulan itu juga boleh meningkatkan ketahanan dan prestasi Olahraga.

Kebimbangan dan tekanan

Adaptogens diperoleh selepas banyak sebab, tetapi kesannya terhadap tekanan tahap hormon dan kebimbangan adalah amat penting. Lebih khusus lagi, ia boleh membantu untuk mengimbangi tahap anda serotonin dan dopamine, memastikan anda kosongkan kepala dan mood anda baik.

Kesihatan kardiovaskular

Ia telah dijumpai dalam banyak kajian yang kerap penggunaan herba ini boleh membawa kepada mengurangkan kolesterol keseluruhan. Ini seterusnya akan mengurangkan risiko aterosklerosis, serangan jantung, angin ahmar dan penyakit jantung koronari.

Anti-penuaan

Sebatian Adaptogenic yang dipanggil gypenosides ada dalam herba ini, dan mereka dapat berfungsi sebagai antioksidan dan mengawal imun dan sistem saraf, meletakkan tekanan kurang pada tubuh dan mencegah tanda-tanda tekanan oksidatif, seperti kedutan, kecacatan, bintik-bintik, dan penyakit kronik.

Kanser

Saponins yang ditemui dalam apa-apa aras yang tinggi dalam jiaogulan mempunyai kaitan secara langsung dengan mengurangkan risiko kanser kolon. Penerokaan adalah masih berterusan berkaitan dengan herba ini dan lain-lain jenis kanser.

Kencing manis

Herba ini adalah mampu meningkatkan sensitiviti insulin dalam badan, yang merupakan berita baik untuk sesiapa sahaja yang mengidap penyakit kencing manis.

Penurunan berat badan

Banyak kajian telah mendapati adaptogens dalam herba ini boleh membantu untuk mengoptimumkan fungsi metabolik, dan dalam individu obes, ia boleh membawa kepada penurunan berat badan lebih cepat membakar lemak, serta peningkatan dalam indeks jisim badan (BMI).

Fungsi buah pinggang

Hubungan antara buah pinggang dan sebatian dalam jiaogulan telah diketahui kira-kira selama beribu-ribu tahun, tetapi penyelidikan moden telah menunjukkan bahawa ia boleh menghalang kerosakan kepada buah pinggang daripada lebihan toksin di dalam badan.

Insomnia

Gynostemma ini dapat mengurangkan tekanan dan kebimbangan, yang juga melepaskan hormon menggalakkan tidur ke dalam otak, membantu untuk menenangkan fikiran dan menghilangkan gejala insomnia, menyampaikan tidur nyenyak dan peremajaan.

Sebelum ini:Faedah-faedah teh dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Diet untuk kegagalan buah pinggang

Tag: Fungsi buah pinggang kencing manis Jiaogulan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat