WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Faedah-faedah teh dan buah pinggang penyakit

2018-04-14 11:30

Faedah-faedah teh dan buah pinggang penyakitKhasiat teh

Khasiat teh termasuk yang berikut:

Sifat antioksidan

Antioksidan dalam teh boleh menghalang radikal bebas (oksida) dari merosakkan sistem metabolisma, peredaran darah, pernafasan dan saraf melalui pengoksidaan. Teh hijau atau putih, apabila ditambah dengan jus lemon/limau sepatutnya menjadi lebih bermanfaat dalam hal ini.

Kesan anti-penuaan

Polyphenols dalam teh rangsangan sel perolehan yang membalikkan tanda-tanda penuaan kulit seperti kedutan, kehilangan lembapan, photoaging dan roughness. Ia juga ketara boleh melambatkan proses penuaan untuk membantu melambatkan kehilangan visi, degenerasi makular, kelonggaran otot, dan lain-lain keadaan yang Universal induced oleh penuaan.

teh

Mencegah kanser

Banyak kajian telah membuktikan bahawa teh adalah kaya dengan polyphenols catechins dan flavonoid. Polyphenols ini mempunyai sifat antioksidan dan berkesan untuk menghalang pertumbuhan tumor dan kanser, terutamanya bagi hati, usus, prostat, buah pinggang, buah dada, dan paru-paru. Mengandungi tannin dan kafein juga membantu menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.

Melegakan kemurungan

Penyelidikan terkini di Lukis pautan antara pengambilan teh dan risiko kemelesetan. Diperhatikan bahawa orang-orang yang dimakan tiga cawan setiap hari adalah jauh lebih cenderung untuk mengalami kemurungan.

Meningkatkan kecergasan Mental

Teh mempunyai polyphenols dan membantu merangsang otak dan meningkatkan fokus kandungan kafein. Asid amino L-theanine dipanggil hadir dalam teh juga meningkatkan kepekaan otak.

Melegakan keletihan

Teh energizer yang besar dan mengandungi, tannin dan kafein yang hadir di dalamnya adalah perangsang semula jadi yang sangat bertindak pantas dan cekap. Minum ia memberi kelegaan segera dari keletihan.

Meningkatkan fungsi kognitif

Teh membantu melegakan gejala-gejala pelbagai penyakit neurogenerative seperti penyakit Parkinson.

Melegakan tekanan

Teh yang mengungguli tekanan, memberikan kelegaan sementara dari gangguan saraf dan mendorong perasaan yang baik, sihat dalam badan dan minda.

Merangsang sistem imuniti

Antioksidan yang hadir dalam teh membantu menguatkan sistem imun. Mengandungi tannin dan kafein disinfektan yang kuat dan mempunyai sifat-sifat antimikrobial, antivirus, dan yg memadam rembasan penyakit yang tinggi. Itulah sebabnya mengapa minuman membantu melegakan demam dan mencegah jangkitan.

Nota: Semua efedrina (tannin, kafein, Nikotin, strychnine, dll) adalah sebenarnya racun, sama ada lembut atau keras, untuk sel-sel hidup. Jika digunakan dalam bentuk pekat atau dalam dos yang tinggi, ia boleh membawa maut bagi manusia. Walau bagaimanapun, apabila digunakan dalam dos yang sangat rendah, mereka membunuh hanya kuman.

Kafein yang lebih rendah

Tahap lebih rendah kafein dalam teh berbanding kopi boleh membantu anda berasa lebih bertenaga tanpa malu.

Meningkatkan penghadaman

Tannin yang hadir dalam teh bertindak sebagai membantu penghadaman. Catechins yang boleh membunuh bakteria di usus; mengurangkan risiko kanser di saluran penghadaman (usus besar dan rektum), dan lebihan gas.

Penurunan berat badan

Kajian telah menunjukkan bahawa mereka yang kerap minum teh panas mempunyai waists langsing dan lebih rendah indeks jisim badan (BMI) daripada orang-orang yang tidak mengamalkannya. Saintis atribut kesan penurunan berat badan kepada fakta bahawa meminum minuman ini kerap boleh mengurangkan risiko Sindrom metabolik dan membantu anda mengekalkan berat badan anda dalam semakan. Minum panas buatan juga mengurangkan kesan hormon tekanan, kortisol yang boleh menyumbang kepada perut.

Mencegah penyakit kencing manis

Beberapa kajian mendapati bahawa minuman ini mengurangkan risiko mendapat diabetes jenis 2.

Mengurangkan gula dalam darah

Teh merangsang metabolisme, yang mengakibatkan mogok gula lebih cepat dan mengurangkan tahap di dalam darah. Dengan cara ini, ia mengeluarkan tenaga dan juga membantu pesakit diabetes menguruskan paras gula darah mereka.

Menghalang penyakit jantung

Orang-orang yang dimakan sekurang-kurangnya tiga cawan sehari menunjukkan pengurangan risiko pelbagai penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung koronari, kematian jantung dan angin ahmar.

Merendahkan kolestrol

Kajian menunjukkan bahawa meminum teh bersama-sama dengan diet rendah lemak yang boleh mengurangkan tahap kolesterol LDL.

Sebelum ini:Bilberi mencegah kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Jiaogulan dan fungsi buah pinggang & kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang teh

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat