WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Bilberi mencegah kegagalan buah pinggang

2018-04-14 11:27

Bilberi mencegah kegagalan buah pinggangManfaat daripada Bilberi

Manfaat kesihatan daripada Bilberi

Berikut adalah cara utama bahawa bilberries boleh menyembuhkan pelbagai penyakit-penyakit maut;

Penglihatan

Bilberi adalah berguna untuk mengekalkan kesihatan mata. Kajian saintifik juga telah menyokong keberkesanan Bilberi cabutan untuk menghalang gangguan efferent yang berkaitan umur bersama-sama dengan lain-lain penyakit mata seperti katarak dan night-blindness. Leutin hadir di mata, apabila digabungkan dengan sebatian yang hadir di Bilberi, membantu meningkatkan penglihatan. Satu lagi kajian yang dijalankan ke atas Bilberi juga telah mencadangkan bahawa aktiviti merangsang enzim berfaedah melindungi mata daripada uveitis berpunca dari perbuatan endotoxin. Ekstrak yang merangsang penghasilan pigmen pembentukan rhodopsin yang menyokong mata untuk menyesuaikan diri kepada perubahan cahaya.

Merawat cirit-birit

Bilberi telah digunakan untuk mengubati gangguan perut seperti cirit-birit, senak dan loya. Sifat-sifat anti-radang dan kesemak membantu mengetatkan tisu-tisu dan mengurangkan gejala-gejala cirit-birit.

Bilberi

Tindakan anti-radang

Disebabkan oleh tindakan kesemak tannin dan pectin yang hadir dalam Bilberi, ia mengenakan kesan terapeutik pada perut inflammations. Ia juga menyembuhkan radang yang disebabkan oleh membran mukus pada tekak dan mulut apabila disapu. Sifat-sifat anti-radang buah-buahan ini juga membantu dalam mengubati keadaan seperti kaedah temubual dan angina.

Kesihatan darah

Kajian penyelidikan telah mengesahkan kesan positif daripada Bilberi tekanan darah dan Kesihatan vaskular yang membawa kepada kesan penguncupan belat dan otot licin platelet. Ia membantu untuk menguatkan kapilari, merangsang peredaran darah dan menghalang penyakit seperti vena varikos dan buasir.

Kronik ketidakcukupan (RCMO) dalam

Ketidakcukupan (RCMO) dalam kronik adalah keadaan di mana injap di urat-urat kaki yang membawa darah ke jantung menjadi rosak. Ini menyebabkan gatal-gatal, bengkak dan sakit di kaki. Ia kadang-kadang juga membawa kepada ulser kulit. Anthocyanosides yang hadir dalam Bilberi membantu menguatkan saluran darah dan mengurangkan gejala-gejala.

Kawalan kencing manis

Keberkesanan Bilberi bagi mencegah dan mengubati penyakit kencing manis telah dihargai sejak zaman awal dan juga menyokong dengan penemuan saintifik yang baru. Ia membantu mengawal tahap gula dalam darah di dalam badan disebabkan oleh kepekatan kaya anthocyanins. Kajian menunjukkan bahawa Bilberi pemakanan cabutan membantu memperbaiki keadaan hiperglisemia dan insulin sensitiviti dalam orang-orang yang menderita akibat penyakit kencing manis jenis 2.

Mencegah kanser

Ekstrak Bilberi telah didapati berkesan terhadap perkembangan pelbagai jenis kanser yang termasuk kanser kolon, kanser payudara dan leukemia. Satu kajian perbandingan yang dilakukan ke atas beri yang berbeza telah diberikan Bilberi supaya mujarab dalam perencatan sel-sel barah. Mereka menghalang percambahan sel-sel malignan serta mendorong ke. Ia juga menghalang kesan-kesan sampingan kemoterapi.

Kesan Neuroprotective

Bilberi melayan isu-isu kognitif seperti dementia dan Alzheimer. Sebatian fenolik yang hadir dalam buah-buahan meringankan isu saraf.

Senggugut

Wanita juga telah dilaporkan kesannya terhadap mengurangkan senggugut. Ekstrak Bilberi juga adalah berkesan dalam mengubati ulser dan menghalang penyakit payudara fibrocystic.

Penjagaan kulit

Bilberi menyokong dan toughens struktur kolagen, gerai pertumbuhan bakteria dan membantu detoksifikasi tubuh. Ia juga disyorkan oleh doktor sebelum pembedahan bagi mengurangkan pendarahan yang berkaitan kemudian.

Kuasa antioksidan

Kuasa antioksidan Bilberi menjadikannya ubat serba guna yang berharga. Sumber kaya anthocyanosides adalah berguna bahan kimia larut-air yang memiliki ciri-ciri radikal sedang mencari-Cari. Mereka mencari untuk radikal bebas oksigen yang dihasilkan semasa tenaga metabolisma dan meneutralkan kesan-kesannya. Tindakan perlindungan ini menghalang berlakunya banyak masalah disebabkan berbangkit daripada tekanan oksidatif.

Mengekalkan kesihatan hati

Penyelidik telah menunjukkan bahawa radikal dan pembantut aktiviti scavenging ekstrak Bilberi meningkatkan tahap glutathione yang bermanfaat dan vitamin C dalam badan dan mengurangkan kepekatan nitrik oksida dalam tisu-tisu hati.

Mencegah kegagalan buah pinggang

Satu lagi kesan antioksidan Bilberi adalah pertahanan yang terhadap kerosakan buah pinggang. Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa ekstrak yang membantu dalam normalizing faktor-faktor kritikal yang pelbagai termasuk tahap creatinine, serum, darah, urea, nitrogen dan nitrik oksida. Ia juga membantu menyingkirkan bahan logam berat badan yang mengakibatkan detoksifikasi yang lebih baik.

Sebelum ini:Top 9 makanan terbaik untuk pesakit penyakit ginjal kronik.

Artikel seterusnya:Faedah-faedah teh dan buah pinggang penyakit

Tag: kegagalan buah pinggang Bilberi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat