WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Top 9 makanan terbaik untuk pesakit penyakit ginjal kronik.

2018-03-10 01:00

Top 9 makanan terbaik untuk pesakit penyakit ginjal kronik.Adakah anda makan yang betul?

Penyelidikan mendedahkan bahawa makanan tertentu yang terbaik untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) untuk mencegah keradangan, asid lemak yang tidak diingini dan radikal bebas yang dikaitkan dengan penyakit jantung, kanser, Penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson, dan lain-lain keadaan ' degenerative ' dengan CKD. Makanan berikut mengandungi antioksidan yang mengurangkan keradangan dan meneutralkan radikal bebas, menurut DaVita penjagaan kesihatan rakan Inc.

Lada loceng merah: rendah potassium, merah lada loceng melindungi daripada kanser tertentu yang penghidap CKD pada meningkatkan risiko dijangkiti. Selain itu, ia adalah sumber vitamin C, A, B6 dan asid folik dan fiber yang baik.

Kubis: Murah untuk merawat serta rendah dalam tahap kalium, kubis boleh meningkatkan kesihatan jantung pesakit-pesakit CKD serta melindungi daripada paru-paru, usus, payudara, pundi kencing, kanser ovari dan prostat.

Bawang: Potong sayur-sayuran ini di dalam salad atau meletakkan hirisan pada sandwic anda, anda akan menyesal rasa atau manfaat kesihatan. Sifat-sifat kimia yang ditemui dalam bawang berusaha untuk mengurangkan risiko penyakit jantung dan kanser pada pesakit CKD. Cuba pelbagai jenis bawang putih, coklat dan merah untuk rasa kaya yang berbeza.

Disyorkan bacaan: Orang pada dialisis boleh menyelinap sayur-sayuran ke dalam mereka Diet tanpa menyedari ia Cranberries: walaupun mereka melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan kanser, cranberries juga memberi manfaat kepada pesakit CKD dengan melindungi mereka gastrousus (GI) saluran dan mencegah bakteria penyebab ulser dari menyerang perut mereka. Berhati-"juice kranberi" minuman yang menandakan mereka sihat tetapi mengandungi banyak gula dan pengawet. Minuman jus kranberi yang purata mengandungi bilangan kalori yang sama kaki ayam "fried, " kata Ulive.com. Cuba minum 100% semula jadi jus Cranberry dan semak label untuk fakta-fakta nutrisi.

Blueberry dan Raspberi: beri ini akan penuh dengan vitamin C dan mangan yang membantu kedua-dua untuk mengurangkan radang dalam mereka dengan CKD, tetapi juga melambatkan kerosakan tulang.

Strawberi: Diketahui memberi perlindungan jantung, serta mengurangkan risiko kanser dan bengkak seluruh badan. Strawberi adalah sumber yang baik bagi vitamin C dan mangan dan sumber fiber yang sangat baik.

Anggur merah: Anggur merah mengandungi beberapa flavonoid yang memberi warna kemerahan mereka dan membantu melindungi daripada penyakit jantung dengan menghalang pengoksidaan dan mengurangkan pembentukan pembekuan darah. Resveratrol (yang flavonoid didapati dalam anggur) juga boleh merangsang pengeluaran nitrik oksida yang membantu berehat sel-sel otot di salur darah untuk memperbaiki pengaliran darah. Ia telah mendapati bahawa Perancis yang minum banyak jus anggur dan arak mempunyai kadar yang lebih rendah daripada penyakit jantung yang lebih memandangkan hakikat bahawa mereka mengambil diet yang tinggi lemak tepu.

Ikan: Persatuan jantung Amerika dan Persatuan Diabetes Amerika mengesyorkan memakan ikan dua atau tiga kali seminggu kerana ia menyediakan protein berkualiti tinggi dan mengandungi anti-radang lemak omega-3 yang dipanggil. Lemak yang sihat ini membantu melawan penyakit jantung dan kanser. Omega-3 juga membantu merendahkan kolesterol buruk dan meningkatkan kolesterol baik. Tertinggi dalam omega-3 ikan termasuk albacore tuna, herring, ikan kembung, rainbow trout dan ikan salmon.

Telur: putih telur membekalkan protein berkualiti tinggi dengan semua dalam asid amino penting yang membantu membina otot, mengurangkan kelemahan dan meningkatkan tahap tenaga mereka dengan CKD. Untuk diet buah pinggang, putih telur menyediakan protein dengan fosforus ditolak daripada sumber-sumber protein lain seperti kuning telur atau daging.

Sebelum ini:Apakah makanan adalah lebih baik untuk kegagalan buah pinggang kronik?

Artikel seterusnya:Bilberi mencegah kegagalan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang kronik diet makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat