WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Apakah makanan adalah lebih baik untuk kegagalan buah pinggang kronik?

2017-12-27 22:18

Apakah makanan adalah lebih baik untuk kegagalan buah pinggang kronik?Makanan apa yang kegagalan buah pinggang kronik tidak makan?:

1, potassium rendah, rendah natrium makanan. Pada pesakit dengan kegagalan buah pinggang kronik, oliguria atau kekerapan dialisis, potassium darah tinggi, sering kerana aritmia induced kalium yang tinggi dan kematian mengejut, jadi kita mesti tegas mengawal pengambilan kalium, kalium yang tinggi untuk makan makanan seperti PIR, pisang dan lain-lain... Pesakit dengan tekanan darah tinggi, edema atau tahap darah tinggi sodium juga perlu mengawal pengambilan sodium.

2. rendah protein diet. Disebabkan oleh kegagalan buah pinggang kronik pada pesakit dengan kadar penapisan glomerular berkurangan, apakah punca kegagalan buah pinggang yang kronik, cacat ginjal perkumuhan sisa metabolisme, menyebabkanprotein katabolisma selepas sisa akan kekal dalam aliran darah, kesan kepada Kesihatan. Diet rendah protein boleh mengurangkan penjanaan dan pengumpulan protein metabolisme, sekali gus mengurangkan tekanan metabolisme buah pinggang, kegagalan buah pinggang kelajuan, melambatkan yang ketidakcukupan buah pinggang yang kronik pada pesakit dengan rawatan dialisis bebas bermakna.

3, rendah fosforus dan kalsium tinggi makanan. Pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang kronik di hujung asas akan kelihatan tinggi fosforus dan kalsium yang rendah, jadi untuk mengawal pengambilan fosforus, lebih banyak kalsium dan vitamin, untuk mengelakkan berlakunya osteodystrophy buah pinggang.

4, makanan tinggi kalori. Badan memerlukan tenaga untuk berfungsi biasanya, dan tenaga kami datang kebanyakannya daripada protein, lemak dan karbohidrat. Oleh itu, kegagalan buah pinggang yang kronik pesakit perlu makan makanan tinggi kaloriuntuk memastikan tenaga harian yang diperlukan.

Sebelum ini:Makan Udang Galah yang kecil boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Top 9 makanan terbaik untuk pesakit penyakit ginjal kronik.

Tag: diet makanan kegagalan buah pinggang yang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat