WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Makan Udang Galah yang kecil boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang?

2017-12-24 23:04

Makan Udang Galah yang kecil boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang?Makanan crawfish baik boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang, udang Krai glamor yang boleh membawa kepada buah pinggang gagal diperkenalkan seperti berikut:

Mengikut dalam segi tiga petang berita dilaporkan, nanjing Hospital telah merawatselepas makan udang galah yang dimasukkan ke hospital pesakit. Pesakit-pesakit inidisifatkan oleh kesakitan otot, doktor menghidap rhabdomyolysis. Dalam kes-kes teruk kerosakan buah pinggang, "kicap". Kerana ia adalah penggunaan musim crawfish, bagaimana untuk mengelakkan situasi ini muncul secara berterusan, sina Kesihatan lampiran berkaitan pakar penyakit buah pinggang, berharap untuk memihak kepada crawfish netizens memberi panduan kesihatan.

Basuh udang serbuk asid atau punca?

Kerana udang Krai peristiwa-peristiwa yang berlaku kebanyakannya pada pesakit-pesakit di rumah memasak selepas makan, jadi kemungkinan bakteria keracunan bukanlah besar, lebih tinggi risiko keracunan bahan kimia. Difahamkan bahawa yang kinidi jual pasaran yang banyak Udang Galah yang kecil adalah melalui "basuh udangmakan" bersih dan cuci udang serbuk adalah sejenis asid industri - kebanyakannya"asid, oxalate asid kepada asid asetik dengan 10000 kali., Universiti tsinghua, pertama gabungan Pengarah Jabatan Urologi Hospital Lu Fangping fikir, oxalate dijangkamenjadi punca penting yang membawa kepada "myoglobin hematic penyakit". Asiddan bahan kimia lain atau metabolic boleh menjadi kenyataan dalam tiub malpighian, menyekat dalam tubules buah pinggang, membawa kepada gejala-gejala akut ginjal tiub jem, bahkan menyebabkan kegagalan buah pinggang akut. Pada masa yang sama, Pengarah Lu Fangping juga mengingatkan, punca rhabdomyolysis adalah pelbagai, jangka panjang penggunaan ubat-ubatan tertentu, alkoholisme kronik membawa kepada pengambilan alkohol yang berlebihan, boleh membawa kepada kewujudan situasi ini.

Oleh kerana keadaan ini boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang akut, membawa kepada akibat yang serius. Jadi pesakit sekali ditemui "kicap", dan sebagainya dan sebagainya, perlu pergi ke doktor dengan serta-merta. Jika otot dibubarkankuantiti bukanlah besar, hanya sebagai tambahan kepada punca penyakit boleh mendapatkan bantuan dan pemulihan; Tetapi jika sudah ada simptom kegagalan buah pinggang akut, mesti menjalankan rawatan sepadan, prognosis yang akan menjadiagak kurang.

Bagaimana untuk memilih kesihatan dan makan udang galah kecil

Bagaimana harus kecil Udang Galah pemakanan yang sihat? Pakar-pakar berfikir, pertama sekali Jangan memilih memilih kelihatan crawfish udang yang terlalu berkilat,boleh digunakan untuk pelanggaran "basuh udang makan" - selepas basuh rendamserbuk udang daripada crawfish ekor boleh muncul lebih putih, juga mempunyai tompok-tompok kuning yang tiada pada nod badan; Beli rumah nanti, boleh sediakandalam periuk air, menambah jumlah cuka dan garam, Udang Galah yang kecil sekurang-kurangnya 24 jam, kekotoran bersih sedimen muntah seperti dalam badan, badan juga adalah sejenis pembasmian kuman; Dengan berus untuk membersihkan shell, dua pipi, cakar atau penjerapan bakteria; Dalam proses memasak, mesti Udang Galah kecil yang dimasak adalah dimasak, jadi anda boleh membunuh badan parasitdan bakteria--apabila daging udang tidak lembut, tidak datang longgar, gorengan tidak bagus, jus yang mengalir, Tahniah dan Syabas. Di atas telah diperkenalkan secara terperinci, saya percaya anda sudah mempunyai kefahaman yang terperinci. Dalam kehidupan seharian, perhatian yang lebih perlu dibayar untuk kegagalan buah pinggang, menurut keadaan sendiri, pilih sesuai, rawatan gejala bagi mendapatkan kesan rawatan yang lebih baik.

Sebelum ini:Perhatian daripada diet kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Apakah makanan adalah lebih baik untuk kegagalan buah pinggang kronik?

Tag: kegagalan buah pinggang diet makanan diet kegagalan buah pinggang Udang Galah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat