WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Perhatian daripada diet kegagalan buah pinggang

2017-12-24 23:02

Perhatian daripada diet kegagalan buah pinggangDiet pesakit kegagalan buah pinggang kronik, yang memberi manfaat kepada mengurangkan pengekalan sisa metabolisme, memperlahankan proses dan perkembangan kegagalan buah pinggang kronik. Disebabkan oleh kegagalan buah pinggang yang kronik pesakit dan keluarga mereka, memahami terapi diet, berat sebelah merekaterdapat banyak perangkap dari segi "Makan".

Diet yang munasabah adalah sangat penting untuk pesakit-pesakit kegagalan ginjalyang kronik. Perkumuhan ginjal utama oleh sisa metabolization tubuh manusia, kerana kegagalan buah pinggang yang kronik pesakit dengan kemerosotan buah pinggang adalah sebuah pembangunan yang progresif, tidak boleh dan tidak dapat dielakkan menyebabkan pengekalan sisa metabolisme, pengekalan sampah pada masa yang sama, di memasang, bertindak pada tubuh manusia setiap sistem setiap viscera,penyebab, borang kalangan vicious, memburukkan lagi penyakit. Gangguan "Eksport", "import" adalah dihadkan oleh sepadan tidak dapat dielakkan. Diet pesakit kegagalan buah pinggang kronik, yang memberi manfaat kepada mengurangkan pengekalan sisa metabolisme, memperlahankan proses dan perkembangan kegagalan buah pinggang kronik. Disebabkan oleh kegagalan buah pinggang yang kronik pesakitdan keluarga mereka, memahami terapi diet, berat sebelah mereka terdapat banyakperangkap dari segi "Makan".

Tidak makan air kurang masin

Encik Wang setahun yang lalu telah didiagnosis dengan kegagalan buah pinggangkronik, bengkak anggota yang lebih rendah, ditolak pengeluaran air kencing yang ringan. Takut garam, air boleh memburukkan lagi gejala-gejala, setahun setengah untuk menegaskan untuk tidak makan air kurang masin, keputusan mempunyai hanyaotot kekejangan, am tidak dapat tunggu sehingga gejala, keadaan semakin lebih berat dan lebih berat. Cek ke hospital, mendapati sebuah hyponatremia, dengan rawatan gejala, memperbaiki gejala-gejala. Edema merupakan gejala biasa penyakit buah pinggang, juga yang paling mudah untuk merasa perubahan pesakit. Kerana kita semua tahu bahawa air, garam secara langsung berkaitan dengan edema, begitu ramai pesakit untuk makan air minuman yang lurus untuk memberi perhatian Khas kepada, "takut garam" dan "psikologi takut air", jangan makan garam, walaupun keputusan backfire. Had rationing air garam mempunyai tekanan darah tinggi, edema, oliguria pesakit kegagalan buah pinggang kronik adalah perlu, jadi tidak untuk menyebabkan terlalu banyak air pengekalan natrium, memburukkan lagi penyakit edema dantekanan darah tinggi, dan lain-lain. Tetapi tidak semua pesakit perlu air terhad dangaram. Tanpa tekanan darah tinggi, edema dan oliguria, ia tidak sepatutnya menyekat air dan pengambilan garam. Tidak makan garam boleh membawa kepada kehilangan natrium seperti Encik Wang, spasm otot, tekanan darah rendah, isipadu darah yang rendah, orthostatic hypotension dan kerosakan buah pinggang. Walaupun dengan gejala seperti edema dan oliguria, juga patut amalkan diet garam yang rendah,kawalan yang sepatutnya ke dalam air. Akibatnya, kegagalan buah pinggang kronikadalah ketat kawalan air dan pengambilan garam, pesakit perlu bergantung kepadahal keadaan tertentu doktor. Garam yang berlebihan, takut air adalah tidak perlu.

Vegetarian boleh mengurangkan bebanan buah pinggang

Pesakit yang menghidapi kegagalan buah pinggang Kronik disebabkan oleh keupayaan metabolisme buah pinggang, terutamanya di toksin dan urea, creatinine, sepertiberkumpul dalam badan, menyebabkan kerosakan kepada tubuh. Dan toksin-toksinini adalah produk metabolisma protein, jadi pesakit kegagalan ginjal yang kronik perlu menekankan makanan protein berkualiti tinggi. Tetapi sesetengah pesakit jadi vegetarian untuk masa yang lama, takut untuk makan protein haiwan, pikir diet vegetarian yang tidak mengandungi protein. Malah, ini adalah salah faham mengenai makanan protein. Makanan protein dari dua aspek protein tumbuhan dan protein haiwan. Walaupun kebanyakan kandungan protein tumbuhan adalah lebih rendah berbanding protein haiwan, tetapi harian ruji makanan seperti beras, tepung, kandungan protein dalam 8% 9%, kacang dan kandungan protein soya boleh mencecah lebih daripada 20%, manakala loji seks protein mengandungi asid amino tak perlu adalah lebih daripada 50%, mengandungi asid amino kurang penting, dan potassium yang tinggi, oleh itu tidak sesuai untuk pesakit-pesakit kegagalan ginjal yang kronik. Oleh itu,kegagalan buah pinggang yang kronik pesakit harus sesuai makan protein haiwanmengandungi asid amino yang tinggi, seperti susu, telur, ikan, ke kawalan loji seks pengambilan protin, tidak menguntungkan sesuai memilih protein sayur-sayuran seperti kacang soya susu dan tauhu, kacang dan produk kacang. Tetapi pengambilan protein perlu dikawal sedikit, pengambilan harian pengambilan protin perlu dikawal sedikit, jumlah pengambilan harian protein mengikut peringkat creatinine serum untuk anggaran sendiri. Walau bagaimanapun, kegagalan buah pinggang yang kronikpesakit mestilah jelas, diet protein berkualiti tinggi yang rendah adalah tidak sama dengan vegetarian diet, vegetarian diet mengurangkan bebanan buah pinggang.

Terapi lapar boleh melindungi fungsi buah pinggang

Kegagalan buah pinggang yang kronik pesakit dengan penekanan terhadap diet protein berkualiti tinggi yang rendah pada masa yang sama, masih perlu memastikankuantiti cukup bekalan haba, yang memastikan badan itu mempunyai cukup tenagabekalan, mengurangkan bilangan penguraian endogenus protein, dan mengurangkan penyakit hematic kualitatif nitrogen.

Sebelum ini:Buah-buahan mana yang baik untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Makan Udang Galah yang kecil boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang?

Tag: kegagalan buah pinggang diet diet kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat