WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

Buah-buahan mana yang baik untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang?

2017-12-24 22:54

Buah-buahan mana yang baik untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang?Menghadkan pengambilan protein. Pesakit perlu cuba untuk memilih sumber protein (seperti daging, telur, susu protein lebih berkualiti) yang baik dengan had pengambilan protein. Sebagainya yang boleh penuh digunakan untuk membaiki dan mengekalkan otot-otot yang kuat. Terdapat beberapa buah-buahan protein yang miskin seperti legumes(except soyabean), kacang, gluten, bijirin, produk tepung, ubi keledek,ubi keladi, kentang, sayur-sayuran dan buah-buahan. Mereka boleh membuat lebih banyak sisa untuk meningkatkan beban buah pinggang. Pengambilan protin perlu dikawal pada 0.6 g/kg, seperti if berat 50 kg, pengambilan protein harian perlu dikawal pada 30 gram.

Bekalan haba yang mencukupi. Disebabkan oleh had pengambilan protein, pengambilan beras adalah juga terhad, jadi mudah untuk menyebabkan haba yang mencukupi. Dan pada masa sama protein dalam badan akan dijilat, kemudian tambahkan urea, rintangan ini adalah lebih teruk. Jadi pesakit mesti makan makanan dengan habatinggi dan rendah protein (karbohidrat seperti: gula, madu, gula buah-buahan dan sebagainya. Loji kuasa minyak dan protein seperti kacang thread, ubi dan lain-lain.)

Mengehadkan pengambilan natrium. Ia adalah mudah untuk menyebabkan tekanandarah tinggi, edema, ascites, Asri 15S7 pleura, kegagalan jantung dan sebagainya. Ada banyak natrium ion-ion dalam garam, kicap, monosodium glutamat adalah penyebabnya, sos tomato, sos barbeku dan cuka, mestilah kurang garam semasa memasak.

Menghadkan pengambilan ion kalium. Bilakah fungsi buah pinggang tidak berfungsi dengan baik, penguncupan tidak normal sodium ganti yang tidak akan dapat keluar dari badan kita. Dan hyperkalemia boleh menyebabkan pengecutan tidak normal yang serius, ataupun kematian. Jadi pesakit perlu makan sedikit makanan dengan kalium yang tinggi. Dalam sayur-sayuran seperti: cendawan, daun sekarang, cauliflower, bayam, Kangkung, pucuk buluh, tomato, lobak merah, labu, jambu batu) dan buah-buahan (loquat, peach, oren, astringen dan sebagainya). Juga salad sayur-sayuran adalah diet. Sebahagian yang lain seperti: kopi, teh, kuasa ayam, lembu intipati, ekstrak ginseng, stok sup, kicap, garam dan sebagainya.

Menghadkan pengambilan phosphonium ion. Fungsi utama fosforus adalah mengukuhkan tulang-tulang kita, untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang buah pinggang boleh berfungsi dengan betul, kemudian fosforus berlebihan berkumpul dalam darah, menyebabkan hiperphosphatemia, kulit gatal-gatal dan luka-luka tulang.Makanan dengan fosforus yang tinggi seperti produk-produk tenusu, minuman ringan, cola, penapaian (Jian Su gula), visceral makanan, kacang Kering, bijirin (beras, roti gandum keseluruhan), telur, ikan kering juga dapat dielakkan.

Had kelembapan. Untuk pesakit-pesakit uremic, air kencing adalah dikurangkan, cecair dari mulut dan akan kekal di dalam badan, boleh menyebabkan edema yang, meningkatkan tekanan darah, dan bahkan pulmonari edema. Supaya pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang ketat mesti menghadkan pengambilan cecair harian, biasanya cecair oral pengambilan adalah kira-kira bersamaan dengan baris jumlah isipaduair kencing Plus 500 ml. Jika anda berpeluh lebih, boleh dengan sewajarnya dinaikkan. Tetapi jangan lupa berat diri anda setiap hari, sebagai rujukan anda air berapa banyak anda perlu minum.

Sebelum ini:pengambilan protein dan haba kawalan untuk pesakit yang menghidapi kegagalanbuah pinggang

Artikel seterusnya:Perhatian daripada diet kegagalan buah pinggang

Tag: kegagalan buah pinggang makanan buah-buahan diet kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat