WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Diet Gagal Ginjal >

pengambilan protein dan haba kawalan untuk pesakit yang menghidapi kegagalanbuah pinggang

2017-12-22 19:21

pengambilan protein dan haba kawalan untuk pesakit yang menghidapi kegagalanbuah pinggangDiet yang sihat memainkan peranan penting dalam merawat kegagalan buah pinggang. Kekunci adalah mengambil baik kawalan pengambilan protein dan haba.

Tentang protein

Metabolite badan adalah diperolehi terutamanya dari protein dalam diet, terutamanya protein tumbuhan dan protein haiwan, seperti daging, beras dan kacang. Oleh itu, bagi mengurangkan beban baki Kesihatan buah pinggang sel, kepada pesakit-pesakit dengan penyakit buah pinggang, pengambilan harian boleh diterima protein hendaklah sesuai dengan kapasiti pembuangan buah pinggang. Dalam erti kata lain,pengambilan harian boleh diterima protein perlu berdasarkan kemerosotan fungsi buah pinggang untuk mengurangkan.

Sebagai contoh, jika serum creatinine 170 ~ 440umol/L, pengambilan harian boleh diterima protein telah lebih baik 0.6g setiap kg berat badan setiap hari. Kepada pesakit-pesakit dengan jumlah protein, kerugian setiap 1g protein perlu menambah 1.5gprotein. Apabila creatinine serum melebihi 440umol/L, pengambilan harian boleh diterima protein tambahan perlu mengurangkan, yang terbaik adalah kurang dari 30g/kg berat badan.

Walau bagaimanapun, ia mesti ditekankan bahawa jika kita membuta tuli menghadkan pengambilan protein, pesakit mungkin zat makanan dan mengurangkan habitus, hasil yang tidak undesirability. Oleh itu, dalam konteks ini mengurangkan pengambilan protin, kita perlu memberi protein pesakit berkualiti tinggi untuk memenuhi keperluan nutrisi badan manusia, iaitu peningkatan purata pengambilan sesetengah protein haiwan dan mengurangkan pengambilan protein tumbuhan.

Tentang haba

Untuk mengelakkan protein menghasilkan haba dan mengambil dari, apabila pesakit mengambil diet rendah protein, mereka juga perlu membekalkan tenaga. Setiap hari setiap kg berat badan perlu 35 kilocalorie haba. Pesakit boleh pengambilan buah-buahan tebu gula, coklat, jem, madu dan sebagainya. lemak juga boleh menawarkan sebahagian daripada haba.

Sebelum ini:Apa perlu cara untuk makan pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Buah-buahan mana yang baik untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang?

Tag: kegagalan buah pinggang diet makanan protein

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat