WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Mengapa dialisis boleh menyebabkan sawan

2018-07-11 14:50

Mengapa dialisis boleh menyebabkan sawanMengapa dialisis boleh menyebabkan sawan

Dialisis mudah menyebabkan beberapa komplikasi yang teruk. Sesetengah orang mengalami sawan semasa atau selepas dialisis. Ini adalah mengapa lebih dan lebih pesakit mencari alternatif rawatan dialisis. Apakah sebab-sebab yang menyebabkan sawan pesakit-pesakit dialisis?

1. orang pada dialisis adalah sering mengambil ubat, dan sesetengahnya mungkin menyebabkan Sawan, seperti erythropoietin, karburetor dan mengidamkan.

2. hemodynamic ketidakstabilan: dialisis membantu membuang cecair berlebihan dalam apa-apa masa yang singkat bahawa sangat mudah untuk menyebabkan ketidakstabilan hemodynamic, maka ia membawa kepada sawan.

3. aluminium meracun merupakan satu lagi punca sawan di kalangan pesakit-pesakit dialisis. Ia lebih biasa dalam orang-orang yang telah mengambil dialisis untuk jangka masa panjang dan ia adalah berkaitan dengan pengumpulan kronik aluminium di dalam otak. Tanda-tanda utama keracunan aluminium yang progresif akan menurun, pemikiran dikurangkan, dementia, kekejangan otot dan Sawan, dan sebagainya.

4. hemodynamic ketidakstabilan, sama ada tekanan darah tinggi atau hypotension boleh contributive untuk sawan pada hemodialisis. Hemodialisis mempunyai untuk mengeluarkan cecair yang terkumpul adalah seperti masa yang singkat, ia adalah sangat mungkin menyebabkan ketidakstabilan hemodynamic. Sekaligus membawa kepada sawan. Ia adalah penting bagi pesakit untuk menjaga berat badan mereka kering.

Jika sawan berlaku, rawatan harus diambil dengan serta-merta untuk memastikan keadaan terkawal. Sesetengah herba boleh menyekat cystic buah pinggang. Membaiki sel-sel intrinsik ginjal rosak dan membina semula struktur buah pinggang yang normal.

Sebelum ini:Boleh pesakit kegagalan buah pinggang dengan Creatinine tinggi memerlukan dialisis

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk merawat pengeluaran air kencing berkurangan selepas dialisis

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat