WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Apakah latihan dialisis Peritoneal?

2018-06-20 14:10

Apakah latihan dialisis Peritoneal?Sebelum anda pulang ke rumah, anda akan dilatih sepenuhnya di pusat dialisis tempatan anda untuk melaksanakan semua aspek penjagaan anda dengan selamat. Jururawat dialisis peritoneal anda akan mengajar anda bagaimana untuk melaksanakan diet dialisis Peritoneal dan kawalan bendalir.

Anda akan diajar bagaimana untuk mendokumenkan rawatan harian anda termasuk tanda-tanda penting, berat badan anda, jumlah pertukaran yang dilakukan, penyelesaian dialisis yang digunakan dan jumlah berat cecair yang hilang. Sekiranya anda menjalani dialisis Peritoneal automatik, kad data boleh dipasang di dalam penunggang dan maklumat rawatan akan dimuat turun secara automatik.

Catheter dialisis Peritoneal anda adalah garis hidup anda. Penjagaan tapak keluar kateter harian adalah penting untuk kesejahteraan anda. Semasa anda membersihkan tapak, anda akan belajar untuk mencari tanda-tanda jangkitan seperti kemerahan, bengkak, kelembutan atau saliran dan melaporkan sebarang penemuan yang tidak normal ke pasukan penjagaan dialisis rumah anda.

Rawatan dialisis peritoneal terdiri daripada tiga bahagian: saliran, mengisi dan fasa. Anda akan belajar bagaimana mengenali dan menangani sebarang masalah mekanikal yang boleh berlaku semasa fasa ini. Di samping itu, anda harus menilai dyatir anda untuk mendung atau kehadiran darah. Awan bersama-sama dengan sakit perut, demam dan menggigil boleh menjadi tanda peritonitis. Darah boleh hadir selepas trauma ke abdomen atau pada pesakit wanita yang mengalami haid baru-baru ini. Latihan anda juga akan termasuk rawatan komplikasi lain yang mungkin, bagaimana mengenali dan apa yang perlu dilakukan terhadap mereka.

Sebelum ini:Bertambah mungkin lebih serius bagi kronik penyakit dan dialisis

Artikel seterusnya:Tahap tinggi Creatinine boleh tanpa dialisis

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat