WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Bertambah mungkin lebih serius bagi kronik penyakit dan dialisis

2018-04-03 17:54

Bertambah mungkin lebih serius bagi kronik penyakit dan dialisisBertambah mungkin menjadi lebih serius bagi penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit-pesakit dialisis daripada mereka kenal

"Hi bapa saya adalah pesakit penyakit buah pinggang kronik kini pada dialisis, " pemapar menulis. "He telah telah menderita daripada bertambah teruk untuk beberapa bulan sekarang dan perkara yang menjadi semakin teruk. Saya ingin tahu rawatan yang terbaik yang disediakan untuk penyakit ini secepat mungkin. Sila bantu! "

Penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit sudah biasa dengan simptom-simptom seperti penyakit edema (bengkak), anemia (keletihan berlebihan), gatal kulit dan sebagainya. Bertambah, bagaimanapun, adalah komplikasi diketahui banyak berkurangan. Atas sebab ini, komplikasi boleh pergi undiagnosed dan menyebabkan tidur tidak lena, keletihan, seimbang, penurunan berat badan, dehidrasi dan lain-lain kesan sampingan yang negatif pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis.

Bertambah secara amnya bertahan hanya beberapa minit, tetapi episod lama mungkin tanda-tanda strok bola, sklerosis berbilang (sejenis penyakit saraf kronik), tumor, Meningitis dan Encephalitis (jangkitan yang boleh menyebabkan bengkak di dalam otak), dan walaupun ibu trauma yang mungkin disebabkan oleh terjatuh atau sawan. Bertambah yang bertahan untuk tempoh masa yang lebih panjang juga boleh disebabkan pesakit penyakit buah pinggang Kronik disebabkan oleh ketidakseimbangan elektrolit, bius (ubat yang digunakan untuk mencegah sakit) reaksi selepas pembedahan, beberapa kelas ubat-ubatan (barbiturates, steroid, dan tranquilizers) serta penyakit Parkinson (penyakit degeneratif otak).

Dr. Pavan Kumar Gupta nota bahawa pesakit-pesakit dialisis, "Basically menyebabkan bertambah kronik seolah-olah tidak terkawal Diabetes, Uremia (air kencing dalam aliran darah), Hyponatremia (tahap rendah sodium dalam darah), dan Hypokalemia (lebih rendah daripada biasa tahap kalium). "jika bertambah berterusan selepas 48 jam, maka pesakit penyakit buah pinggang kronik perlu berbincang dengan Nephrologists mereka yang mungkin cuba lavage gastrik (perut mengepam) atau urutan Endarterektomi sinus (menggosok utama arteri karotid di leher). Jika bertambah dengan tiada sebab yang jelas, Terdapat beberapa ubat-ubatan yang ditetapkan. Ubat-ubatan yang lebih biasa digunakan termasuk Chlorpromazine dan Haloperidol (ubat antipsychotic), benzodiazepin (kelas tranquilizers), Metoclopramide (sejenis ubat loya), Baclofen (relaxant otot), Nifedipine (satu ubat tekanan darah), dan rampasan ubat-ubatan seperti Gabapentin.

Sebelum ini:Dadah: Kesan kepada buah pinggang dan pesakit-pesakit dialisis.

Artikel seterusnya:Apakah latihan dialisis Peritoneal?

Tag: Dialisis penyakit ginjal Bertambah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat