WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Dadah: Kesan kepada buah pinggang dan pesakit-pesakit dialisis.

2018-04-03 17:32

Dadah: Kesan kepada buah pinggang dan pesakit-pesakit dialisis.Keju adalah sebagai Addictive sebagai ubat-ubatan sukar: kesan pada ginjal kronik (CKD) penyakit dan Dialisis pesakit.

Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan dialisis tahu bahawa mereka harus menghadkan makan keju kerana kandungan fosforus dan kalium yang tinggi yang boleh menyebabkan masalah jantung (membawa punca kematian dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik) dan membawa kepada komplikasi sakit tulang. Walau bagaimanapun, walaupun diberi kefahaman ini, ramai pesakit mendapati sukar untuk menghentikan tabiat Merokok ini makan keju. Sekarang kita tahu mengapa: penyelidik dari University of Michigan telah mendedahkan bahawa keju mengandungi bahan kimia yang ditemui dalam ketagihan dadah yang sukar (narkotik yang dikira agak kukuh). Berita baik adalah bahawa pesakit boleh menggunakan strategi untuk mengelakkan overconsuming keju sambil meningkatkan kesihatan hasil dan kualiti hidup.

Contoh ubat-ubatan sukar adalah opiates (heroin), hydrocodone (Vicodin), oxycodone (Oxycontin, Percocet), morfin, benzodiazepin (Valium), alprazolam (Xanax), (meth) methamphetamine dan kokain. Manakala keju mempunyai jauh berbeza kesan ke atas badan, bila ianya dimakan ia mencetuskan "can otak reseptor opioid, menghasilkan rasa keghairahan (keadaan sengit keseronokan dan kebahagiaan) sama dengan keras ubat ketagihan, " menurut The Standard.

Walau bagaimanapun, adalah penting bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis untuk menyedari bahawa tidak semua keju diciptakan sama. DaVita Inc. (kedua terbesar Pertubuhan dialisis di Amerika Syarikat) berkata, "Phosphorus adalah dari 20 mg hingga 380 mg setiap auns, berdasarkan jenis keju, sama ada ianya biasa berbanding rendah lemak atau tanpa lemak, dan pengeluar. " walaupun pengeluar yang tidak perlu senarai keju fosforus kandungan pada label, secara amnya, diproses dan keju keras akan lebih tinggi fosforus, keju semulajadi adalah lebih rendah, dan keju lembut adalah paling rendah di fosforus.

Kandungan kalium adalah sederhana secara umumnya di kebanyakan keju, antara 5 hingga 100 mg per auns. Namun, pesakit penyakit buah pinggang kronik - terutamanya dialisis - sentiasa perlu menyemak bahan-bahan dan elakkan keju dengan "Potassium Chloride" jika mereka Diet rendah kalium.

Ramai pesakit mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa keju adalah sumber protein yang berbeza-beza dari 1 ke 2 gram per auns dalam krim keju dan 6 hingga 9 gram per auns dalam kebanyakan keju lain yang baik. Protein yang membantu mempertingkatkan fungsi otak dan membantu dengan mengawal tekanan darah. Itulah mengapa kebanyakan ginjal (buah pinggang) kakitangan kesihatan Dietitians akan bersetuju bahawa 1 auns (saiz ibu jari satu) kepada 2 auns (saiz ibu jari dua) keju boleh dimasukkan dalam diet yang rendah fosforus sekali atau dua kali seminggu asalkan fosforus tahap adalah biasa dan jika perlu , pengikat fosfat dilaraskan untuk mengikat fosforus tambahan yang digunakan. Pesakit penyakit buah pinggang kronik juga harus sedar bahawa keju mengandungi lemak dan kolestrol, jadi adalah terbaik untuk kekal dalam bahagian yang disyorkan.

Sebelum ini:3 makanan yang baik untuk buah pinggang & membantu pesakit kencing manis tidur

Artikel seterusnya:Bertambah mungkin lebih serius bagi kronik penyakit dan dialisis

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat