WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Tidur kerugian dan yang serius kesan-kesan sampingan dalam penyakit buah pinggang

2018-03-31 10:16

Tidur kerugian dan yang serius kesan-kesan sampingan dalam penyakit buah pinggangPenyelesaian untuk tidur kerugian dan dengan kesan sampingan yang serius pada pesakit-pesakit dialisis & penyakit buah pinggang kronik

"I telah menjadi sangat letih sejak kebelakangan ini dan tidak dapat tidur, " pesakit penyakit buah pinggang kronik menulis kepada KidneyBuzz.com. Dia menyambung, "I tahu bahawa isu ini adalah agak biasa di kalangan pesakit-pesakit dialisis, tetapi saya terkejut untuk mengetahui hari dari Nephrologist saya kurang tidur boleh membawa kepada kencing manis. Adakah ini benar? "

Ini adalah satu soalan yang besar sejak sebagai penonton yang dihuraikan di atas, ramai orang dengan penyakit buah pinggang kronik, dan terutamanya dialisis, pernah mengalami kekurangan tidur dan pelbagai gangguan tidur. Malah, jurnal bagi pakar-pakar tidur, mendapati bahawa majoriti 67% "complained pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir tidur gangguan di umum. " penyelidik menambah bahawa, "Chief aduan dalam Kumpulan ini termasuk berkala pusingan pergerakan Sindrom (PLMS), Berdengkur kaki Sindrom (RESAH), Insomnia(45%), Resah, dan tidur ' sleep apnea ' (60%). "pesakit bagi penyakit buah pinggang kronik dan dialisis, kualiti tidur yang terganggu harus tidak dipandang ringan. Ya, kekurangan tidur boleh menyebabkan atau memburukkan lagi penyakit kencing manis penyakit buah pinggang yang kronik pesakit atau lebih teruk, kajian Universiti Memorial yang diketengahkan. Disiarkan dalam jurnal, kegagalan buah pinggang, penyelidik mendapati bahawa, "Lack tidur dan penyakit buah pinggang kronik secara bebas membawa kepada hipertensi (tekanan darah tinggi), kencing manis, kualiti hidup yang lebih rendah dan jangka hayat pendek. " tiap-tiap hari buah pinggang hospital Pasukan respons kepada soalan mengenai kekurangan tidur atau membaca komen yang ditinggalkan di halaman peminat Facebook seperti "I tidak tidur sekali, " dan

"Cannot pernah tidur selama lebih daripada 2 atau 3 jam dan kemudian saya untuk tempoh 3 hari akan datang. Apa yang hidup, betul? "

Memandangkan masalah tidur yang begitu berleluasa di kalangan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis, apa yang boleh mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan dialisis lakukan untuk meningkatkan kualiti tidur mereka dan mengelakkan kesan sampingan yang mengancam nyawa yang mengerikan?

Pertama, pesakit penyakit buah pinggang kronik mungkin tertanya-tanya, "How banyak tidur adalah sesuai? " baik, menurut tidur asas saintifik Majlis Penasihat Kebangsaan, diberi umur kepelbagaian, cadangan berikut mungkin berlaku:

Bayi yang baru lahir (0-3 bulan): 14-17 jam setiap hari.

Bayi (4-11 bulan): 12-15 minit.

Mensasarkan (1-2 tahun): 11-14 jam.

Kanak-kanak Prasekolah (3-5): 10-13 minit.

Sekolah umur Kanak-Kanak (6-13): 9-11 jam.

Remaja (14-17): 8-10 jam.

Dewasa muda (18-25): 7-9 jam.

Dewasa (26-64): 7-9 jam.

Orang dewasa yang lebih tua (65 +): 7-8 jam.

Untuk menentang gangguan tidur serta meningkatkan kualiti keseluruhan mereka tidur, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit perlu berbincang dengan Nephrologists mereka sama ada mereka mungkin mempunyai satu kekurangan zat besi kerana ia telah telah disebabkan oleh Sindrom Kaki Resah. Nephrologists ditetapkan oleh ubat yang sesuai untuk membanteras gangguan. Selain itu, pastikan bahawa anda telah mendapat yang baik dialisis kering kerana miskin pelepasan (build up bahan buangan di dalam darah) telah dikaitkan dengan rasa sakit dan tidak selesa yang boleh tidur lebih sukar.

Disyorkan bacaan: Rahsia merehatkan pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik yang boleh gunakan untuk mendapat tidur malam yang baik

Selain itu, pesakit yang perlukan tidur penyakit buah pinggang kronik dan dialisis harus mempertimbangkan mengurangkan jumlah kafein dalam diet mereka. Selain itu, makanan lain mungkin kurang jelas, tetapi bertindak sebagai bahan perangsang dalam diet mereka. Oleh itu, pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh simpan satu diari makanan tepat dan menunjukkan mereka kakitangan kesihatan ginjal Dietitians untuk bantuan lanjut.

Apatah lagi, jika anda menjalankan dialisis Peritoneal pada waktu malam, bunyi pemuka anda boleh pastikan anda bangun. Jika ya, anda boleh berbincang isu ini dengan Nephrologist anda. Selain itu, kebimbangan, kebimbangan dan kesedihan boleh teruskan anda pada waktu malam. Oleh itu, jika teruk kesedihan, kebimbangan atau kemurungan yang berlangsung selama lebih daripada dua minggu, segera memberitahu pasukan penjagaan kesihatan anda.

Sebelum ini:Resah kaki Sindrom dipautkan kepada serangan jantung, angin ahmar dan awal kematian penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pesakit-pesakit dialisis yang gatal-gatal lagi dengan mudah baru Spice rawatan

Tag: penyakit buah pinggang Kehilangan tidur

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat