WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Resah kaki Sindrom dipautkan kepada serangan jantung, angin ahmar dan awal kematian penyakit buah pinggang

2018-03-31 10:13

Resah kaki Sindrom dipautkan kepada serangan jantung, angin ahmar dan awal kematian penyakit buah pinggangResah kaki Sindrom dipautkan kepada serangan jantung, angin ahmar dan awal kematian di kronik buah pinggang disease(CKD) pesakit dialisis dan

Anda mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa, "Restless kaki Sindrom (RESAH) menjejaskan pesakit dialisis dengan kira-kira empat kali kelaziman yang dilihat dalam masyarakat umum, " menurut Dr. Daniel M. Keller. Tidak perlu dikatakan, Sindrom Kaki Resah adalah komplikasi biasa di masyarakat penyakit buah pinggang kronik terutamanya orang-orang di dialisis. Well, baru dikeluarkan penyelidikan menunjukkan bahawa Sindrom Kaki Resah mungkin lebih serius berbanding hanya gangguan meninggal dunia dan dikaitkan dengan peningkatan risiko strok, penyakit jantung dan juga "earlier kematian. "

Penyelidik dari pusat perubatan VA, Pusat Sains Kesihatan Universiti of Tennessee (UT) dan University of California, Irvine mendapati sebuah fourfold (400%) lebih tinggi kejadian angin ahmar dan penyakit jantung pada mereka yang mempunyai Sindrom Kaki Resah. Salah satu pesakit berkata tentang Sindrom Kaki Resah, "It's sakit, dan bahagian yang sukar adalah bahawa ia hanya untuk seketika. Ia adalah twitch yang sedikit di sana sini dan kemudian ia sampai ke titik di mana ianya tidak terdidik. "teori adalah bahawa keadaan RESAH yang boleh membawa kepada kerugian yang konsisten daripada tidur yang panjang umur curb "directly, "dan "set pentas untuk penyakit jantung, serta probl lain EMS, seperti kencing manis atau kemurungan, "kata membawa penyelidik, Dr. Miklos Z. Molnar. Selain itu, twitching dan jerking semasa tidur mempunyai kaitan dengan keradangan, dan isu-isu kadar jantung dan tekanan darah tinggi. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Kumpulan penyelidik pula tidak terus menyambung Sindrom Kaki Resah dengan keadaan kesihatan yang mengancam nyawa. Malah, ia mungkin bahawa Sindrom Kaki Resah boleh menyebabkan, sebahagian, daripada lain-lain keadaan kesihatan asas, dilaporkan majalah kajian tidur. Jelas sekali, Walau bagaimanapun, Sindrom Kaki Resah harus tidak dipandang ringan.

Pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang yang kronik selalunya akan dapat mengurangkan gejala-gejala melalui perubahan gaya hidup yang melibatkan pemakanan, makanan tambahan dan senaman; atau melalui terapi urut dan haba atau ais. Namun, penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit perlu berbincang apa-apa rawatan dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka. Dalam kes melampau, pesakit boleh mempertimbangkan perubahan dalam jenis rawatan atau ubat-ubatan yang ditetapkan kerana rumah hemodialisis dianggap mempunyai kurang komplikasi Sindrom Kaki Resah berbanding pilihan-pilihan rawatan lain.

Sebelum ini:Gangguan tidur yang menakutkan menyebabkan ramai pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Tidur kerugian dan yang serius kesan-kesan sampingan dalam penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang serangan jantung Resah kaki strok

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat