WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Gangguan tidur yang menakutkan menyebabkan ramai pesakit dialisis

2018-03-31 09:56

Gangguan tidur yang menakutkan menyebabkan ramai pesakit dialisisGangguan tidur yang menakutkan menyebabkan ramai pesakit dialisis untuk merasa sementara Paralysed & dapat bangun

Ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik akan menyedari bahawa gangguan tidur yang biasa di kalangan orang-orang yang menjalani dialisis, tapi tidak ramai yang tahu bahawa sebanyak tiga puluh enam peratus (36%) mengalami lumpuh tidur. Memang rasa menakutkan ditahan jatuh dan dapat bangun dari tidur anda atau bergerak. Walaupun anda bangun, untuk beberapa saat hingga beberapa minit, badan anda secara ringkas lumpuh dan anda tidak boleh mengalih atau menjerit. Lumpuh tidur boleh melibatkan hallucinations dan kadang-kadang ia disertai dengan kepastian bahawa seseorang atau sesuatu yang terletak di dalam bilik. Walaupun ia berbeza keterukan, berkata, "It berasa semacam seperti anda bangun mati. " gangguan ini boleh memberi kesan kualiti hidup dan kesihatan keseluruhan pesakit penyakit buah pinggang kronik. Oleh itu, apakah boleh dialisis tersebut menjalankan lakukan untuk tempur tidur lumpuh?

Kadang-kadang, apabila pesakit mengalami KELUMPUHAN tidur mereka mempunyai masa yang sangat sukar untuk kembali kepada tidur. Ironinya, komplikasi tidur adalah jauh lebih biasa di kalangan individu yang mengalami ' sleep apnea ' tidur (gangguan tidur di mana pernafasan berulang kali berhenti dan bermula) dan pesakit yang tidur dilucutkan. Klinik Mayo menyarankan, rawatan utama "The adalah tabiat tidur yang lebih baik termasuk akan tidur pada masa yang sama setiap malam, memastikan persekitaran tidur selesa yang bebas daripada gangguan dan mengelakkan kafein sebelum tidur. "

Dr. Michael Breus (American Academy of tidur Medicine) menyatakan bahawa, "kajian telah menunjukkan bahawa tidur yang lumpuh itu tidak berbahaya. " manakala ia tidak menyebabkan kecederaan fizikal kepada tubuh dan terdapat tiada kematian klinikal yang diketahui tarikh yang berkaitan dengan masalah tidur, ianya masih sangat menakutkan dan tidak menyenangkan untuk berurusan dengan. Berikut adalah beberapa petua yang ditawarkan oleh pesakit penyakit buah pinggang kronik yang anda akan nikmati termasuk jika ia mengalami lumpuh tidur:

Melawan kembali kerana ia akan memperhebatkan pengalaman.

Menyerahkan diri dan pergi dengan proses badan anda sedang anda melalui.

Menyediakan satu ikrar yang anda boleh fikirkan jika anda tidak dapat bergerak seperti, "Inilah lumpuh tidur dan aku baik-baik." Katakan berulang kali semasa episod lumpuh sementara.

Fokus perhatian anda di jari kaki dan cuba untuk bergerak ke belakang (berlenggang jari kaki). Dalam banyak kes, ini akan terputus lumpuh itu.

Cuba clench dan unclench genggaman anda.

Cuba batuk ke wakefulness.

Scrunch up muka anda seolah-olah anda berbau sesuatu yang dahsyat.

Sebelum ini:6 mitos tentang dialisis yang pesakit buah pinggang mungkin percaya adalah fakta

Artikel seterusnya:Resah kaki Sindrom dipautkan kepada serangan jantung, angin ahmar dan awal kematian penyakit buah pinggang

Tag: punca Dialysis Tidur kekacauan buat sementara waktu bangun

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat