WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

6 mitos tentang dialisis yang pesakit buah pinggang mungkin percaya adalah fakta

2018-03-28 10:51

6 mitos tentang dialisis yang pesakit buah pinggang mungkin percaya adalah fakta6 mitos tentang dialisis yang pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh percaya adalah fakta

Dialisis bagi sesetengah penyakit buah pinggang yang kronik pesakit (terutamanya orang di peringkat awal) yang kurang arif mungkin kelihatan seperti hukuman mati. Untuk orang-orang yang telah mengalami dialisis selama mana-mana tempoh tertentu tahu bahawa ini adalah satu mitos dan 100% palsu. Bapa saya, sebagai contoh, telah tinggal dialisis selama lebih 14 tahun, dan menunjukkan tiada tanda-tanda perlahan. Malah, dari masa ke masa dia telah belajar untuk menguruskan penyakit beliau yang telah membantu meningkatkan tahap kesihatan beliau dengan lebih baik hasil dan dia sekarang tinggal lebih baik daripada sebelumnya. Bolehkah anda percaya?

Walau bagaimanapun, walaupun "seasoned itu lebih banyak" pesakit dialisis, yang telah menjalankan rawatan selama bertahun-tahun, boleh ditipu oleh Mitos dialisis yang popular. Anda tidak percaya saya? Well, kami melakukan beberapa kajian ke atas apa yang orang percaya tentang dialisis dan apa adalah benar-benar benar. Keputusan ini adalah agak menghairankan. Sila lihat dan lihat jika anda telah jatuh atau akan masih menyesatkan oleh Mitos dialisis ini.

Mitos: sebagai pesakit dialisis saya akan perlu untuk berpegang kepada Diet buah pinggang yang ridged dan berputus asa semua makanan yang saya suka.

Kebenaran: kagak! Ramai pesakit-pesakit dialisis lama menyelesaikan untuk Diet perisian atau terlalu ketat. Anda harus tidak; dan jika anda akan berbuat demikian sekarang, berhenti! Tidak, saya tidak mengatakan, "Go gila dan makan apa sahaja yang anda mahu! " yang tidak akan pintar. Tetapi anda harus melihat diet anda sebagai sesuatu yang berubah dari semasa ke semasa. Anda perlu bekerjasama dengan pakar diet anda untuk menambahkan makanan diet anda, membuat penggantian, mengubah perkara-perkara yang tidak bekerja, dan banyak lagi.

Cuba ini: Dapatkan satu salinan salah satu resipi kegemaran anda, Bawalah ia ke pakar pemakanan anda dan bertanya bagaimana anda boleh memasukkannya ke dalam diet anda. Mereka akan dapat menawarkan anda beberapa nasihat. Dengan makan lebih daripada apa yang anda mahu untuk makan, anda akan merasa kurang terhad dan dapat hidup fuller, hidup lebih baik.

Mitos: Mempunyai dialisis untuk mencederakan, tetapi ia lebih baik daripada yang telah mati.

Kebenaran: Salah lagi. Dialisis perlu sentiasa menyakitkan. Semasa dialisis anda mungkin berasa sedikit apabila salah satu jarum dalam menceburi fistula anda. Jika jarum menyebabkan lebih daripada "pinch yang" terdapat ubat kebas kulit yang boleh membantu seperti krim Lidocaine dan EMLA. Rawatan dialisis yang lain tidak perlu menyakiti. Jika tidak, beritahu jururawat dan Nephrologists anda, supaya ia boleh membetulkan ia. Selain itu, bercakap dengan Nephrologists anda sebelum menggunakan apa-apa untuk fistula anda sekiranya berlaku reaksi alahan atau masalah lain.

Mitos: Apa yang saya perlu lakukan ialah menjalankan dialisis saya berasa lebih baik.

Kebenaran: Ini adalah sebahagiannya betul, itulah apa yang menjadikannya begitu rumit. Dialisis adalah satu bahagian penting dalam anda berasa lebih baik apabila buah pinggang anda gagal. Anda mungkin akan mengatakan bahawa ia adalah bahagian yang terbesar dalam memastikan anda hidup. Apa ini sering terlewat, namun berada di lain-lain sangat aspek-aspek yang penting dalam hidup anda seperti diet, mengambil ubat-ubatan seperti yang telah ditetapkan, had cecair dan senaman.

Sebelum ini:Tidak tinggi dialisis pam Fistula AV kelajuan kerosakan buah pinggang pesakit?

Artikel seterusnya:Gangguan tidur yang menakutkan menyebabkan ramai pesakit dialisis

Tag: Dialisis rawatan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat