WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Tidak tinggi dialisis pam Fistula AV kelajuan kerosakan buah pinggang pesakit?

2018-03-28 10:35

Tidak tinggi dialisis pam Fistula AV kelajuan kerosakan buah pinggang pesakit?Tidak tinggi dialisis pam Fistula AV kelajuan A kerosakan buah pinggang yang kronik penyakit pesakit?

A menulis untuk bertanya, "mengapa saya saya begitu letih selepas dialisis? Saya kerap keluar dari nafas dan lengan AV Fistula saya menyakitkan betul-betul! Saya tidak boleh pergi seperti ini? Saya mengendalikan mesin dialisis saya terlalu cepat? "

Kelajuan pam dialisis adalah ringkas kelajuan di mana mesin dialisis pesakit menarik darah dari arteri talian mereka, meletakkan ia melalui mesin dialisis dan kemudian kembali ke dalam badan mereka melalui talian (RCMO) dalam. Bagi sebahagian besar, rawatan dialisis adalah tradeoff antara kelajuan pam dan jumlah masa dialisis. Biasanya, jika pesakit penyakit buah pinggang kronik memperlahankan kelajuan pam beliau, ia bermakna bahawa beliau perlu meningkatkan masa dialisis untuk pembersihan yang efektif.

Bagi kebanyakan pesakit Ideanya untuk melanjutkan rawatan dialisis mereka adalah daripada soalan. Malah menurut sebuah studi baru, masyarakat Amerika Nefrologi, 66% daripada pesakit tidak akan bersedia untuk melanjutkan rawatan mereka hanya 15 minit walaupun itu bererti diet yang kurang terhad. Oleh itu, soalan itu kemudian adalah, "What adalah kelajuan pam yang baik? Dan boleh pam pesakit terlalu cepat dan merosakkan Fistula AV mereka atau mungkin hati mereka? "menurut 17 tahun Dialisis pesakit, Greg Collette (Big D and Me blog), "Put semata-mata, dalam had lebih cepat kelajuan pam yang lebih baik. "jelas sekali, yang lebih cepat darah pam laju akan menambahkan ases kelantangan darah dibersihkan dan lebih banyak toksin dikeluarkan dari badan pesakit penyakit buah pinggang kronik. Walau bagaimanapun, lain-lain telah mencatat kajian yang mencadangkan bahawa 400-600 milliliters seminit kelajuan pam darah yang tidak baik-baik saja.

Kajian seperti yang disiarkan dalam jurnal akses vaskular telah menyatakan bahawa diperhatikan pergolakan jarum disebabkan oleh kelajuan pam lebih tinggi boleh menyebabkan kerosakan pada dinding Fistula AV pesakit. Walau bagaimanapun, masa lama pesakit dialisis, Encik Collette menegaskan, perkara-perkara "Two yang memberi kesan kepada darah pam kelajuan: keadaan kami fistula dan jarum saiz. " Greg Collette terus menyarankan bahawa jika penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis AV Fistula adalah "robust dan stabil dan darah mengalir secara bebas dengan blockages tiada "Beliau adalah kemungkinan calon untuk kelajuan pam yang tinggi, jika ia telah dibersihkan dengan Nephrologist beliau. Wellsphere (Kesihatan pengetahuan dibuat peribadi) bersetuju dengan Encik Collette dan dinyatakan, "So, sebagai seseorang yang mengalami dialisis, ia adalah kepentingan kami perlu pam darah tinggi kelajuan yang badan kita dan akses vaskular perkatan. "

Saiz jarum boleh membuat perbezaan, Walau bagaimanapun. Walaupun kebanyakan pesakit dialisis bermula dengan jarum 17 tolok dan kelajuan pam sehingga 250 milliliters setiap minit, seperti penyakit buah pinggang yang kronik pesakit AV Fistula matang tolok jarum harus secara beransur-ansur meningkat dengan kelajuan pam.

Di D besar and Me blog secara sukarela dengan kelajuan pam milliliters 300 ke 350 setiap minit, pesakit-pesakit dialisis perlu menggunakan 15 mengukur jarum (lebih kecil dalam mengukur lebih besar jarum). Begitu juga, untuk kelajuan pam melebihi kira-kira 360 milliliters seminit, pesakit harus mempertimbangkan 14 mengukur jarum untuk mengelakkan kesan sampingan yang berbahaya dari rawatan mereka.

Selain itu, pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan dialisis perlu menyedari bahawa ini adalah "true hanya untuk konvensional di pusat dialisis yang datang dua kali atau tiga kali seminggu. Bagi mereka yang mengalami dialisis harian, kelajuan pam boleh lebih rendah memberi dialisis yang lebih lembut, "kata Wellsphere.

Oleh itu, jika anda tidak perasaan walaupun selepas rawatan dialisis anda, berbincang dengan Nephrologists anda tentang meningkatkan kelajuan pam dialisis anda, atau pun beralih kepada rumah hemodialisis untuk memperbaiki pelepasan anda (darah kering) tanpa menambahkan masa anda Di pusat. Juga, untuk berbuka berita dan maklumat tentang bagaimana mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik lebih baik boleh mengurus dan memajukan kehidupan mereka, lawati setiap hari, dan suka kami di Facebook supaya anda tidak ketinggalan satu perkara!

Sebelum ini:Ubat yang baru untuk mengurangkan antibodi pesakit penyakit ginjal, penolakan buah pinggang

Artikel seterusnya:6 mitos tentang dialisis yang pesakit buah pinggang mungkin percaya adalah fakta

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat