WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

3 cara untuk memudahkan buah pinggang dan pesakit kencing manis mungkin benar-benar hilang

2018-03-28 09:47

3 cara untuk memudahkan buah pinggang dan pesakit kencing manis mungkin benar-benar hilang3 cara untuk meringankan penyakit kronik buah pinggang dan kencing manis yang pesakit mungkin benar-benar hilang

Tahukah anda bahawa lebih daripada 20 juta orang mempunyai penyakit buah pinggang kronik di Amerika Syarikat, menurut Pusat Kawalan dan pencegahan penyakit? Sedikit lebih mengejutkan, Nota Persatuan Diabetes Amerika (ADA) yang 25.8 juta orang menderita akibat penyakit kencing manis di Amerika Syarikat. Seperti yang anda tahu, kedua-dua penyakit ini mempunyai share adil mereka komplikasi yang boleh menyebabkan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis yang amat menjejaskan kualiti kehidupan mereka. Walau bagaimanapun, terdapat strategi yang mudah yang anda boleh menggunakan untuk membantu meringankan beban penyakit-penyakit ini.

Kira-kira 60% hingga 90% daripada orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan/atau kencing manis akhir-up menderita dengan penyakit sakit saraf, neuropati. Walaupun semakin lama anda mempunyai Diabetes atau penyakit buah pinggang kronik, yang berkemungkinan ia adalah bahawa anda akan membangunkan neuropati, kejayaan telah didokumenkan selepas menggunakan topik tertentu (ubat yang digunakan pada permukaan badan) rawatan seperti Krim capsaicin dan tompok-tompok Lidocaine. Ketara rawatan lisan yang boleh berpotensi menawarkan bantuan termasuk Oxycodone, Kesihatan, dan tambahan Vitamin B12.

Tangan sakit semasa dan selepas dialisis adalah aduan yang kerap antara orang-orang hemodialisis. Ini dapat difahami sebagai sifat dialisis adalah untuk terjebak dengan jarum yang agak besar secara berterusan. Adakah anda mengalami sakit lengan? Jika ya, cuba menghisap gula-gula manis yang kira-kira 5 minit sebelum terperangkap kerana kajian menunjukkan ia meningkatkan toleransi kesakitan. Selain itu, ikat ketat bahan semasa needling (memasukkan jarum ke dalam fistula). Peningkatan tekanan boleh menyebabkan kesakitan yang lebih dan boleh membawa kepada kerosakan Fistula jangka panjang.

Di samping itu, anda boleh meminta krim seperti Lidocaine digunakan 1 jam sebelum rawatan anda. Sesetengah pesakit ambil perhatian bahawa di atas menggunakan melegakan kesakitan krim, menambah semburan Ethylene oksida (boleh didapati dari farmasi), kerja-kerja dengan kebas kawasan dengan suhu yang sangat sejuk dan terus berkurangan sakit. Jika sakit berterusan, anda boleh mempertimbangkan memohon jururawat anda untuk menggunakan jarum yang lebih kecil seperti saiz 17G.

Selain itu, pesakit kencing manis serta mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik boleh mengelakkan pening, keletihan, loya dan berpotensi pengsan hanya menguruskan gula di dalam darah mereka. Saya tahu bahawa ia lebih mudah berkata daripada dilakukan, betul-betul? Baik untuk mengurangkan tahap darah gula tinggi, cuba menggunakan kayu manis untuk menambah perisa kepada makanan dan minuman sebagai ganti gula. Pakar-pakar mencadangkan sekurang-kurangnya ½ sudu teh kulit kayu manis setiap hari

Sebelum ini:Petua untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Petua untuk buah pinggang-pesakit dialisis yang perlu penanggung insurans meliputi ubat-ubatan & mengurangkan kos

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat