WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Petua untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)-pesakit dialisis

2018-03-28 09:35

Petua untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)-pesakit dialisisPetua untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)-pesakit dialisis yang perlu penanggung insurans meliputi ubat-ubatan & mengurangkan kos

Ini adalah aduan biasa yang kita dengar dari penyakit buah pinggang kronik dan pesakit-pesakit dialisis. Sesetengah ubat-ubatan yang sangat penting tidak dilindungi oleh pelan insurans pesakit. Sebagai contoh, Lidocaine merupakan Anestetik tempatan yang (ubat kebas), dan ia berfungsi menghalang isyarat saraf di dalam badan. Topik lidocaine (untuk kegunaan pada kulit) digunakan untuk mengurangkan kesakitan atau ketidakselesaan yang disebabkan oleh kerengsaan kulit dan sering digunakan oleh pesakit-pesakit dialisis untuk mengurangkan kesakitan yang dikaitkan dengan batang jarum hemodialisis. Namun, ia dicadangkan bahawa beberapa penanggung insurans tidak menampung kos ubat ini untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik. Ubat-ubatan preskripsi boleh mahal, terutamanya jika anda perlu membayar sepenuhnya kos samping. Dalam kes Lidocaine atau apa-apa dadah lain, pesakit tidak akan mengalami kesakitan atau beban kewangan yang teruk jika ubat-ubatan mereka tidak dilindungi oleh syarikat insurans. Berikut adalah tips yang boleh digunakan oleh pesakit untuk membantu mengisi preskripsi yang mereka perlukan pada: 1.) mengikuti proses pengecualian dadah syarikat insurans anda. Ini membolehkan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis untuk mendapatkan ubat yang ditetapkan yang tidak biasanya dilindungi oleh pelan kesihatan beliau. Secara amnya, untuk mendapatkan ubat yang dilindungi melalui proses pengecualian, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit Nephrologist mesti mengesahkan (secara lisan atau bertulis) bahawa dadah yang diingini adalah sesuai untuk keadaan perubatan mereka dan semua ubat-ubatan yang lain diliputi oleh Rancangan (1) mempunyai tidak berkesan sebagai ubat-ubatan yang mereka akan meminta, (2) apa-apa dadah alternatif yang diliputi oleh pelan tersebut telah menyebabkan atau mungkin menyebabkan kesan sampingan yang mungkin berbahaya, atau (3) tiada Adakah sebarang had kepada bilangan pesakit dibenarkan mengambil dos. Disebabkan oleh hakikat bahawa butir-butir mengenai proses pengecualian adalah berbeza antara syarikat insurans, pesakit perlu menghubungi syarikat insurans terus untuk maklumat lanjut.

2.) rayuan satu keputusan tidak untuk menampung preskripsi yang diperlukan. Pesakit-pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang yang kronik mempunyai hak untuk meminta rayuan jika penanggung insurans kesihatan yang enggan membayar perlindungan. Rayuan sering luaran dikaji oleh pihak ketiga. Penanggung insurans mesti memberitahu anda mengapa mereka telah menafikan tuntutan anda, dan mereka perlu memberitahu anda tahu bagaimana anda boleh mempertikaikan keputusan mereka.

3.) membandingkan harga. Kebanyakan penyakit buah pinggang yang kronik pesakit menganggap bahawa harga ubat-ubatan terkawal atau tetap. Itulah hanya semata-mata tidak benar. Harga berbeza-beza banyak berkisar di farmasi-farmasi yang secara literal di seberang jalan dari satu sama lain, terutamanya apabila mengisi ubat-ubatan generik. Ubat-ubatan yang ditetapkan seperti Lidocaine yang mungkin tidak dilindungi oleh pelan insurans pesakit penyakit buah pinggang kronik, pesakit boleh pertimbangkan untuk menggunakan alat-alat talian seperti (klik disini) untuk membandingkan harga berbeza farmasi bagi ubat-ubatan yang ditetapkan sama. Mencadangkan bahawa ia menawarkan, "prices dan kupon tidak berat sebelah dan maklumat diskaun sah, berlesen AS farmasi yang anda telah lawati kerap. "

4.) Pertimbangkan pengganti. Krim Emla dianggap sebagai pengganti untuk Lidocaine. Begitu juga untuk mengungguli sakit yang popular, ia Anestetik tempatan yang (ubat kebas), mengandungi lidocaine, dan berfungsi menghalang isyarat saraf di dalam badan. Emla dikatakan kurang mahal dan digunakan oleh ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik bersedia untuk rawatan dialisis. Begitu juga, pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh mempertimbangkan bercakap untuk Nephrologists mereka tentang alternatif yang lebih murah mereka perlu dapat telah syarikat insurans mereka menampung kos ubat-ubatan diutamakan.

Sebelum ini:Satu kaedah yang telah terbukti untuk cepat dan ketara mengurangkan risiko kardiovaskular pesakit buah pinggang

Artikel seterusnya:3 cara untuk memudahkan buah pinggang dan pesakit kencing manis mungkin benar-benar hilang

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang kronik Tips

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat