WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Penyelesaian kepada masalah keradangan yang berbahaya dialisis

2018-03-24 10:18

Penyelesaian kepada masalah keradangan yang berbahaya dialisisPenyelesaian kepada masalah keradangan yang berbahaya dalam penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis

Nephrologist Dr. Emilio Poggio berkata, "600,000 dialisis dan 100,000 berada dalam senarai menunggu untuk buah pinggang merupakan pemindahan. " tetapi minoriti kecil, 16,000 pesakit, mendapatkan pemindahan buah pinggang setiap tahun. Kerana sesiapa yang menjalankan rawatan mungkin tahu, dialisis boleh membawa kepada "Systemic Inflammation" (keradangan kronik yang bergerak melepasi tisu tempatan dan ke dalam lapisan saluran darah dan organ-organ). Keradangan itu berbahaya bagi pesakit dan boleh membawa kepada penyakit kardiovaskular, komplikasi jantung berbahaya dan Anemia. Walau bagaimanapun, penyelidik mungkin telah menemui satu penyelesaian.

Kerja baru menawarkan satu cara yang berkesan untuk mengelakkan komplikasi yang dikaitkan dengan keradangan sistemik. Para penyelidik Universiti Pennsylvania telah mengenal pasti pendekatan yang berdaya maju dalam menumpaskan sementara pesakit-pesakit dialisis pelengkap Lata (Bahagian dari sistem imun semula jadi badan) yang secara tidak sengaja diaktifkan oleh moden berasaskan polimer dialisis darah penapis. Ya, sangat penapis yang digunakan untuk membersihkan pesakit-pesakit dialisis darah semasa rawatan secara tidak sengaja mencetuskan sistem imun mereka dan menyebabkan mereka untuk melawan agen baru mereka darah mewujudkan sebaliknya boleh dielakkan bahaya keradangan.

Penyelidik utama, Dr. John Lambris (University of Pennsylvania) dinyatakan bahawa manfaat utama daripada pendekatan baru ini untuk dialisis adalah sistem imun menghalang sementara semasa rawatan dan kemudian "quickly mendapat semula dengan penuh aktiviti. " Daftar perubatan dilaporkan bahawa ini akan membantu mengelakkan kebimbangan mengenai kesan buruk kepada kesihatan pesakit dialisis kerana penindasan sistem imun jangka panjang.

Hasil kajian ini akan muncul dalam Immunobiology dan para penyelidik percaya bahawa ubat yang berkesan untuk memerangi respons sistem imun yang tidak disengajakan boleh Compstatin. Manakala kajian ini kelihatan cerah, ia masih perlu melalui ujian manusia. Pada masa yang sama semasa Dialisis pesakit boleh mempertimbangkan memeriksa dengan Nephrologists mereka tentang menggunakan di dialisis direka Multivitamin, MV satu Plus, yang telah telah terbukti untuk mengurangkan "chronic inflammation" sambil meningkatkan Sabit (kiraan darah ) dan mengurangkan keperluan untuk Epogen (klik disini).

Akhirnya, dengan mengurangkan keradangan yang dikaitkan dengan dialisis, pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh membantu mempertingkatkan keselamatan mereka sendiri yang kini pada kadar 5-tahun yang rendah hanya 35% mengikut harian Sains. Ya, itu ialah semata-mata purata kajian dan tidak boleh digunakan untuk pesakit dialisis setiap individu seperti diri sendiri. Mark bidang misalnya, telah hidup penuh dialisis selama lebih 16 tahun. Namun, dia memilih untuk menggunakan MV satu Plus dan mana-mana terbukti alat-alat lain yang membantunya meneruskan hidupnya yang berkualiti tinggi. Anda boleh mempertimbangkan untuk mengambil tindakan yang serupa.

Sebelum ini:Pesakit kencing manis yang dikaitkan kepada serangan jantung dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Baru rawatan disesuaikan untuk mengurangkan punca utama kematian pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat