WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pesakit kencing manis yang dikaitkan kepada serangan jantung dan penyakit buah pinggang

2018-03-24 10:15

Pesakit kencing manis yang dikaitkan kepada serangan jantung dan penyakit buah pinggangTambahan yang biasa diambil oleh penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis yang dikaitkan dengan serangan jantung

Suplemen kalsium berasaskan adalah perkara biasa bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), sering digunakan untuk mengikat tahap fosforus untuk mengelakkan gatal-gatal, kudis kulit, lemah tulang, saluran darah yang tegar, kegagalan jantung dan kematian yang tinggi. Begitu juga, Institut artritis negara dan Musculoskeletal dan penyakit kulit telah mencadangkan bahawa pesakit diabetes mengambil suplemen kalsium yang akan merendahkan mereka berisiko tinggi keretakan, rehat tulang dan osteoporosis. Jatuh lagi menjejaskan kesihatan tulang pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana masalah penglihatan dan kerosakan saraf.

Satu kajian baru Walau bagaimanapun, daripada University of California, Los Angeles mendapati hubungan yang jelas antara pil suplemen kalsium dan peningkatan dalam risiko serangan jantung. Sebab itu, pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh bercakap dengan Nephrologists mereka dan doktor penjagaan primer mengenai alternatif untuk tetap kalsium berasaskan makanan tambahan.

Pesakit diabetes harus mengambil perhatian bahawa Dr. Karol Watson, Pusat Perubatan UCLA yang berkata, "ada ada bukti sama sekali kalsium dari sumber-sumber makanan seperti sayur-sayuran berdaun susu, hijau [yang berbahaya]... Ianya hanya Supplement kalsium yang telah dikaitkan dengan kemudaratan." Pemakanan yang kaya dengan kalsium dan vitamin D adalah penting untuk tulang yang sihat. Baik sumber kalsium termasuklah produk tenusu rendah lemak; sayuran hijau, berdaun gelap; dan diperkukuhkan kalsium makanan dan minuman. Banyak sumber yang rendah lemak dan rendah-gula kalsium boleh didapati.

Manakala pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) tidak seharusnya mula menambah jumlah kalsium yang besar untuk diet mereka, mereka boleh bercakap dengan Nephrologists mereka tentang pengikat fosfat bebas-kalsium didapati mengurangkan kematian seperti Renogel. Selain itu, ubat yang baru dikeluarkan yang merendahkan PTH, kalsium, dan fosforus menunjukkan janji untuk membantu mengekalkan tulang yang sihat dalam penghidap penyakit buah pinggang. Ianya masih terlalu awal untuk mengetahui, tetapi doktor berharap terapi baru ini akan membantu pesakit buah pinggang mempunyai tulang yang sihat dan mengurangkan risiko kalsifikasi dan lemah jantung.

Sebelum ini:Dialisis & pesakit kencing manis boleh menggugat invasif Penyakit kulat

Artikel seterusnya:Penyelesaian kepada masalah keradangan yang berbahaya dialisis

Tag: penyakit buah pinggang serangan jantung penyakit ginjal kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat