WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Dialisis & pesakit kencing manis boleh menggugat invasif Penyakit kulat

2018-03-24 10:12

Dialisis & pesakit kencing manis boleh menggugat invasif Penyakit kulatFDA memberi amaran pemakanan tambahan untuk Disease(CKD) buah pinggang yang kronik, Dialisis & pesakit kencing manis boleh menggugat invasif Penyakit kulat

Menurut Laman web, tentang Kesihatan, individu "Immunocompromised (mempunyai sistem imun yang telah terjejas akibat penyakit atau rawatan perubatan) kadang-kadang boleh cenderung lebih serius jangkitan dan/atau komplikasi daripada orang-orang yang sihat, " termasuk Pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir, dialisis dan pesakit kencing manis. Malah, mereka mencadangkan bahawa individu-individu adalah lebih cenderung kontrak jangkitan opportunistic (jangkitan yang biasanya tidak menimpakan individu sihat). Oleh itu, penyakit buah pinggang kronik, dialisis dan pesakit kencing manis harus diberikan kepada amaran di sejak US Food dan Drug Administration (FDA) mengumumkan pada hari Selasa, 9 Disember 2014 bahawa terdapat risiko yang berkaitan dengan penggunaan suplemen pemakanan di "Immunocompromised orang. "mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis sering menggunakan suplemen kerana keperluan tambahan Pemakanan dan tenaga. Ini adalah terutamanya kes untuk pesakit-pesakit dialisis, dan malah doktor dan kakitangan kesihatan Dietitians berdaftar sering menetapkan atau mengesyorkan makanan tambahan yang akan memberi manfaat kepada pesakit yang individu. Walau bagaimanapun, pesakit perlu tahu bahawa tambahan Pemakanan secara umumnya tidak dikawal sebagai ubat-ubatan oleh FDA dan sekali gus akan dedahkan di FDA premarket kajian atau keperluan kelulusan untuk Keselamatan dan keberkesanan, mahupun kepada pengilang ketat agensi dan ujian piawaian bagi dadah.

FDA, bersama-sama dengan Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (CDC) dan di Connecticut Jabatan Kesihatan awam akan amaran risiko potensi yang dikaitkan dengan penggunaan suplemen diet dalam pesakit Immunocompromised, terutamanya yang mengandungi hidup bakteria atau yis. Antara komplikasi lain yang jarang berlaku, selalunya membawa maut jangkitan kulat, gastrousus Mucormycosis, didapati membahayakan terutama tuan rumah Immunocompromised (pesakit).

Dalam banyak kes pemakanan tambahan adalah perlu untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis untuk meningkatkan dan mengekalkan tahap kesihatan dan kualiti hidup, dan banyak suplemen tidak memerlukan preskripsi. Namun, sebelum memulakan apa-apa tambahan regimen penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis adalah digalakkan untuk mengesahkan dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka bahawa ia adalah pilihan yang selamat untuk mereka. Selain itu, pesakit harus membiarkan doktor mereka tahu dengan serta-merta mereka harus mempunyai kesan sampingan berikutan penggunaan mereka Supplement(s) pemakanan yang dicadangkan.

Sebelum ini:Gagal meletakkan pesakit dialisis penyakit buah pinggang kronik pada risiko jangkitan

Artikel seterusnya:Pesakit kencing manis yang dikaitkan kepada serangan jantung dan penyakit buah pinggang

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang diabetes

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat