WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

10 sebab mengapa hidup dialisis menjadi lebih baik jika pesakit melekat dengan

2018-03-24 09:53

10 sebab mengapa hidup dialisis menjadi lebih baik jika pesakit melekat dengan"My doktor mengatakan bahawa saya sepatutnya mula berasa lebih baik selepas memulakan dialisis, " buah pinggang Hospital di china penonton berkata, "It telah lebih setahun sekarang dan rasanya seperti ia bertambah buruk. Saya berfikir bahawa saya akan menghentikan. "sentimen pesakit penyakit buah pinggang kronik ini bukanlah sesuatu yang luar biasa. Kedua-dua pendatang baru untuk dialisis serta pesakit veteran yang telah menjalankan rawatan selama bertahun-tahun membuat pertimbangan berputus asa dan keluar dialisis. Malah, satu kajian yang dilaporkan oleh berita Renal & Urologi mendapati bahawa, kadar "withdrawal tiga kali ganda lebih, " di kumpulan tertentu pesakit dialisis. Jika anda sedang mempertimbangkan berputus asa, maka anda perlu tahu bahawa lazimnya bercakap, dialisis menjadi lebih baik dan lebih mudah diurus kerana masa berlalu, dan anda telah mampu menggabungkan dialisis ke dalam "new normal yang" gaya hidup. Pada asasnya: Dialisis tidak mendapat lebih baik, pesakit penyakit buah pinggang kronik menjadi lebih bersedia untuk berhadapan dengannya.

Mari kita yang jelas seperti yang kita meneroka topik ini sensitif, jika anda mempunyai masa yang sukar dialisis, tidak Adakah ia kesalahan anda. Walau bagaimanapun, ianya kadang-kadang sukar untuk pesakit-pesakit dialisis untuk melihat mana-mana "light di penghujung terowong, " dan mereka tidak percaya bahawa keadaan mereka pernah akan bertambah baik. Namun, ia akan. Sebagai contoh, Sherri Peres, telah pesakit dialisis selama lebih daripada tiga puluh (30) tahun dan berkata, "Saya percaya anda hanya perlu lakukan apa yang anda perlu untuk. Saya mempunyai sikap yang saya seumur hidup – anda tidak boleh berputus asa." Berikut adalah beberapa sebab-sebab yang hidup dialisis akan menjadi lebih baik jika anda tidak berputus asa dan sebaliknya melekat dengan: 1. AN meningkat terima kasih FOR LIFE: adalah semakin lama anda berada di dialisis semakin anda menyedari bagaimana rapuh hidup benar-benar dan anda mengetahui bahawa terdapat banyak untuk menjadi bersyukur - walaupun rawatan dialisis kerana mereka membuat anda hidup.

2. semakin WISER: Dialisis pesakit sering menjadi lebih bijak dan sedar bahawa isu-isu yang paling tidak resolvable jika hanya anda membuat keputusan anda komited untuk menyelesaikan mereka tidak lama lagi. Ini mungkin berkait dengan kesihatan harian anda serta kehidupan anda secara keseluruhan.

3. ANJAKAN sikap IN: Sering pesakit dialisis sikap benar-benar beralih dari keinginan untuk membuktikan atau mewujudkan dirinya sendiri kepada salah satu daripada mencari ketenangan jiwa, kepuasan peribadi dan kehadiran yang benar dalam "now dalam" daripada masa depan atau masa lalu.

4. dilengkapi untuk cabaran: Dialisis tidak akan menjadi "easier," pesakit hanya menjadi lebih bersedia untuk berurusan dengan perkara-perkara yang mereka tidak tahu bagaimana untuk berurusan dengan sebelum ini. Pengalaman dan cabaran seterusnya meningkatkan dan memperbaiki kemahiran dan keupayaan untuk menguruskan cabaran-cabaran yang pelbagai yang berkaitan dengan rawatan mereka.

5. anda emosi KETABAHAN meningkat dari semasa ke semasa: Lazimnya, pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis adalah Tempahan emosi apabila mereka mula-mula mula dialisis. Dari semasa ke semasa sebagai pesakit memahami bahawa dialisis bukanlah hukuman "death, " mereka boleh menguruskan dengan lebih baik dalam ketakutan dan kebimbangan yang datang dengan dialisis.

6. anda boleh menjadi seorang pesakit DIALISIS dan masih BE HAPPY: Ramai pesakit berfikir bahawa mereka tidak akan gembira sekali lagi kerana mereka perlu menangani cabaran-cabaran berterusan dialisis. Walau bagaimanapun, sebagai pesakit menjadi lebih biasa dengan jenis rawatan mereka, mereka mendapati bahawa mereka boleh menikmati kehidupan walaupun sementara pada dialisis. Ramai masih mendapatkan pemindahan buah pinggang sambil melakukan dialisis dan itulah denda hanya (klik di sini untuk mendapatkan bantuan dalam berkongsi cerita anda dengan potensi jelasnya tinggal buah pinggang penderma).

7. anda persahabatan akan menjadi lebih kukuh: "Once saya mendapat sakit banyak ahli-ahli keluarga dan rakan karib yang berhenti datang sekitar saya, saya " menulis satu KidneyBuzz.com penonton. Rasa "I mereka tidak mahu saya untuk meminta mereka untuk satu buah pinggang atau sesuatu. " manakala sesetengah orang akan melayang jauh bila anda jatuh sakit, ahli keluarga dan rakan-rakan yang masih berada malah kawan benar dan bon anda dengannya akan mengukuhkan kemungkinan.

8. anda tahu bagaimana untuk mendapatkan melalui masa sukar: Tidak ramai orang boleh mengatakan mereka telah mendapat melalui cabaran-cabaran yang lebih sukar daripada permulaan dan tinggal dialisis. Rawatan akan menjadikan penyakit buah pinggang yang kronik pesakit mental sukar. Perjuangan kegagalan buah pinggang atau dialisis akan memberikan anda alat untuk menangani cabaran kehidupan pada masa hadapan.

9. anda akan mempunyai lebih nilai untuk kehidupan dan MENGASIHI orang-orang: Serupa untuk pengajaran nombor satu, pesakit-pesakit dialisis mempunyai pemahaman yang memuncak bahawa waktu adalah terhad tidak kira apa umur yang anda boleh. Sebab itu, pesakit menghargai masa mereka berkongsi dengan keluarga dekat dan rakan-rakan mereka dan menghargai detik-detik istimewa.

10. pesakit mengetahui apa yang MEMBUATKAN mereka HAPPY: Pesakit masa belajar apa yang membuatkan mereka senang, bahkan semasa menjalankan dialisis, dan mewujudkan kehidupan yang menggabungkan orang dan peristiwa-peristiwa yang menambahkan kegembiraan mereka. Begitu juga, Dia

Sebelum ini:Empat cara untuk pesakit penyakit ginjal untuk membuat dialisis lebih mudah dan lebih diterima

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang berkunci di pusat dialisis semasa bercuti

Tag: Dialisis kehidupan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat