WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Empat cara untuk pesakit penyakit ginjal untuk membuat dialisis lebih mudah dan lebih diterima

2018-03-24 09:51

Empat cara untuk pesakit penyakit ginjal untuk membuat dialisis lebih mudah dan lebih diterimaEmpat cara untuk pesakit buah pinggang kronik Disease(CKD) untuk membuat dialisis lebih mudah dan lebih diterima

Pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan dialisis lebih suka buah pinggang mereka sihat dan hidup tanpa bergantung kepada rawatan dialisis yang biasa. Malangnya, ini bukan merupakan satu pilihan untuk 600,000 + Dialisis pesakit di Amerika Syarikat dan lebih 3,000,000 pesakit dialisis yang global. Walaupun beban dialisis hanya dapat dipenuhi dengan pemindahan buah pinggang berjaya atau alat alternatif masa depan apa-apa tiruan kardioverter ginjal atau buah pinggang dicetak 3D, terdapat teknik-teknik mudah yang boleh diamalkan oleh pesakit untuk membuat dialisis a bit lebih mudah dan banyak lagi diterima.

Hugo Nida: Dialisis, secara ringkas, SUPER MENGHISAP!! Tetapi, anda melakukannya kerana anda mahu hidup! Jika hidup anda menghisap, dialisis menjadikan hidup anda menghisap lebih banyak lagi! Anda masih melakukannya kerana anda mahu hidup. Anda teruskan kerana anda tahu bahawa suatu hari nanti hidup akan menjadi lebih baik dan ia tidak!!!

Edith L. Van Sandt: Dialisis adalah selamat. Menonton rakan-rakan anda jatuh sakit, mati. Berputus asa kerana mati adalah lebih baik daripada penderitaan dialisis.

Lisa Cole: saya ingin berputus asa kadang-kadang... tetapi saya tidak. Melakukan dialisis selama lebih 5 tahun sekarang. Saya mengambil masa hari baik dan jalankan kelajuan penuh ke hadapan dan buruk hari-hari cuba untuk berehat dan berdoa banyak.

Daris J. Boggs: Dialisis adalah hidup mati saya.

April McGhee: saya dialisis... hemo selama 6 bulan dan ia adalah bulan paling teruk 6 seluruh hidup saya. Dahsyat, dahsyat, dahsyat hanya sialan.

Mark Kahre: Dialisis hanyalah diterima kerana keperluan anak.

Berdasarkan perspektif pesakit-pesakit ini, masih terdapat beberapa tips yang benar-benar mudah bahawa penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dengan mudah boleh menggabungkan ke dalam rawatan dialisis mereka untuk memperbaiki hasil kesihatan mereka dan meringankan beban kegagalan buah pinggang (walaupun hanya sedikit ).

1. mempunyai satu disayangi oleh anda: walaupun ia mungkin kelihatan remeh-temeh, kajian telah menunjukkan bahawa pesakit dengan sokongan daripada keluarga dan rakan-rakan meningkatkan mereka pandangan anda terhadap kehidupan yang secara langsung diterjemahkan ke dalam hasil kesihatan yang lebih baik. Keluarga "my memberi saya sesuatu yang hidup, " seorang pesakit dialisis yang disebutkan. Manakala kesakitan fizikal, kecewa dan keletihan tidak mengurangkan; selalunya mempunyai satu boleh berdekatan satu tersayang yang cukup gangguan dan sokongan untuk memudahkan sebarang kesulitan. Jangan takut untuk meminta tersayang duduk dengan anda semasa rawatan atau membawa anda kepada atau daripada dialisis.

2. menggunakan bius untuk: Anestetik topik akan membantu kebas kawasan di mana jarum dimasukkan dan membuat batang jarum dialisis kurang menyakitkan. Krim EMLA (2.5% pekat Lidocaine atau Prilocaine) harus digunakan kira-kira 45 hingga 60 minit sebelum dialisis. Ini boleh didapati di kedai-kedai ubat tempatan. Begitu juga, mudah sakit, adalah nama jenama spray yang boleh digunakan pada tapak penyelitan jarum anda. Penyelesaian ini hampir 'membeku' kawasan tersebut dan membuat tapak kebas.

3. pakej dan kekal hangat: bilik boleh merasa sangat sejuk semasa rawatan dialisis (di rumah atau di Pusat) kerana Anemia (kiraan sel darah merah yang rendah). Juga, apabila pesakit dialisis darah dialih keluar dari badan beliau, ia disejukkan dan dikembalikan kepada tubuh, ia boleh membuat pesakit merasa sejuk. Menurut berita kaum, suhu yang sejuk, "make fokus pemikiran manusia yang lebih banyak pada negativities – dalam kes ini, kesakitan. "

Sebelum ini:Hemodialisis Survival kadar lebih daripada Double Peritoneal dalam rawatan dialisis buah pinggang.

Artikel seterusnya:10 sebab mengapa hidup dialisis menjadi lebih baik jika pesakit melekat dengan

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat