WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Hemodialisis Survival kadar lebih daripada Double Peritoneal dalam rawatan dialisis buah pinggang.

2018-03-24 09:32

Hemodialisis Survival kadar lebih daripada Double Peritoneal dalam rawatan dialisis buah pinggang.Dialisis Peritoneal kadar kemandirian hemodialisis rumah lebih daripada dua dalam rawatan pesakit buah pinggang kronik Disease(CKD)

Penemuan menakjubkan mencadangkan lima (5) tahun Survival kadar yang lebih tinggi dengan rumah hemodialisis daripada Peritoneal dialisis, "significantly " menurut berita perubatan. Ini adalah berita yang besar bagi ramai pesakit yang menjalankan dialisis Peritoneal sebagai ganti tradisional di Pusat hemodialisis atau rumah hemodialisis.

Secara lebih khusus, Australia dan New Zealand dialisis dan pemindahan Registry mendapati bahawa kadar kemandirian pesakit hemodialisis rumah adalah 85% sementara kadar survival pesakit dialisis Peritoneal hanya 44%. Walau bagaimanapun, walaupun majoriti pesakit masih menjalankan di Pusat hemodialisis (kira-kira 89%), pilihan rawatan yang kedua yang paling kerap digunakan adalah Peritoneal dialisis yang menyumbang kira-kira 9% masyarakat dialisis. Hemodialisis yang utama digunakan oleh hanya 2% masyarakat penyakit buah pinggang kronik yang memerlukan dialisis.

Terdahulu, kajian juga mendapati bahawa rumah hemodialisis telah dikaitkan dengan pengurangan kemasukan hospital dan mengurangkan risiko kegagalan modaliti (kaedah rawatan) daripada Peritoneal dialisis. "Believes perubatan NxStage, Inc (pengilang mesin hemodialisis rumah dan produk-produk yang membawa) penemuan hari harus memberi inspirasi kepada pesakit-pesakit dialisis untuk meminta pembekal penjagaan kesihatan mereka tentang terapi rumah hemodialisis dengan satu sistem, " melaporkan berita Perubatan.

Malangnya ramai penyebab kematian pesakit-pesakit dialisis yang sering keluar dari kawalan langsung pesakit seperti umur, penyakit kencing manis dan kematian mengejut. Bagaimanapun, punca utama kekurangan komplikasi pada pesakit-pesakit dialisis Peritoneal khusus adalah jangkitan. National Science Fellowship dan dialisis Peritoneal keluar lokasi jangkitan boleh menjadi satu masalah kesihatan yang serius. Memberi perhatian berhati-hati apabila mengambil penjagaan tapak keluar dan melakukan penukaran perlu mengurangkan risiko jangkitan, hospitalizations dan kematian.

Pusat kawalan penyakit senarai langkah-langkah berikut untuk memperbaiki dialisis Peritoneal keluar tapak penjagaan dan mengelakkan jangkitan mahal:

Basuh tangan atau menggunakan gel tangan alkohol; memakai sarung tangan yang bersih.

Keluarkan persalinan, jika ada.

Semak halaman keluar untuk kemerahan, bengkak, saliran atau kesakitan.

Semak kateter retak atau menangis.

Perlahan-lahan sentuh dalam terowong kateter, noting bengkak, pelepasan atau sakit.

Apabila mandi, membersihkan kulit sekitar kateter dengan sabun antibakteria cecair dan bilas.

Cucian keluar tapak dengan steril membentang ' proposal '.

Pilihan: tutup dengan penyediaan antimikrobial dan Parit SPAN.

Amaran: untuk bahagian abdomen yang menggunakan immobilizer atau pita untuk mengelakkan ketegangan pada kateter yang selamat.

Sebelum ini:Potongan oleh Kongres boleh mengancam kualiti dialisis penjagaan untuk Disease(CKD) buah pinggang yang kronik

Artikel seterusnya:Empat cara untuk pesakit penyakit ginjal untuk membuat dialisis lebih mudah dan lebih diterima

Tag: rawatan Hemodialisis Peritoneal dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat