WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Buah pinggang pesakit dialisis masa meningkatkan kualiti hidup

2018-03-23 09:21

Buah pinggang pesakit dialisis masa meningkatkan kualiti hidupKajian mendapati melanjutkan masa Dialisis pesakit buah pinggang kronik penyakit tidak meningkatkan kualiti hidup

Pesakit melalui e-mel dan berkata, "My Nephrologist mahu saya menambahkan masa rawatan dialisis saya dengan 30 minit setiap rawatan. Saya akan benar-benar benci untuk menghabiskan lagi dialisis. Akan saya kualiti hidup bertambah baik dengan ketara jika saya meningkatkan masa saya dialisis seperti dia mahu saya? "Well, menurut satu kajian yang disiarkan oleh berita perubatan Medscape dari masyarakat Amerika Nefrologi, "Increasing waktu hemodialisis setiap minggu tidak menjejaskan kualiti hidup... "ini adalah satu persoalan yang bagus dengan penyakit buah pinggang kronik yang banyak pesakit yang menjalankan dialisis perlu menangani. Dialisis pesakit perlu tahu bahawa apabila hemodialisis mula-mula datang ke dalam penggunaan tempoh adalah biasanya tiga sesi 8 jam setiap minggu pada penghujung tahun 1960-an. Walau bagaimanapun, bilangan pesakit yang memerlukan dialisis menyebabkan masa untuk dikurangkan kepada purata tiga sesi 4 jam setiap minggu kerana kekurangan peralatan ketika itu, menurut Nefrologi amalan klinikal alam semula jadi.

Walaupun sasaran dialisis kering berjaya dipenuhi dalam peningkatan jumlah pesakit, pengamatan kajian menunjukkan bahawa individu hemodialisis terus mengalami kadar tinggi komplikasi, termasuk hipertensi (tekanan darah tinggi), komplikasi jantung, kegagalan jantung, hiperphosphatemia (tinggi fosforus), zat makanan (pemakanan) dan kematian. Oleh itu, Nephrologists sering mencadangkan masa dialisis dan/atau kekerapan untuk membantu pesakit meningkatkan bilangan ini komplikasi, terutamanya kadar kematian yang semakin meningkat.

Namun, pesakit perlu menyeimbangkan hasil peningkatan kesihatan dengan tahap kualiti kehidupan seperti masa yang jauh dari keluarga, disekat kebebasan mobiliti semasa dialisis, kesan-kesan sampingan selepas rawatan dialisis, dan menikmati kehidupan di luar dialisis. Penemuan dari kajian Universiti Kesihatan rangkaian baru dengan jelas menekankan hakikat bahawa memanjangkan masa hemodialisis pula meningkatkan hasil kesihatan pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik termasuk: markah fizikal yang lebih baik, lebih tinggi tahap sabit, menurun Bilangan ubat-ubatan tekanan darah, tahap yang lebih rendah dan kalium fosfat, dan Corticosteroid dikurangkan daripada merangsang Erythropoiesis ejen (EPO).

Walau bagaimanapun, walaupun dengan hasil peningkatan Kesihatan, menyebabkan penyelidik, Dr. Christopher Chan dan rakan-rakan membuat kesimpulan yang didasarkan pada pesakit borang soal selidik penilaian sepanjang kajian mereka, Jadilah "no hubung-kait antara jam hemodialisis dan Quality of life langkah. "penyelidik juga menyatakan bahawa, "No serius buruk peristiwa-peristiwa penting yang berlaku dalam mana-mana Kumpulan (pesakit dengan waktu standard atau dilanjutkan dialisis), "dalam tempoh 12 bulan kajian tempoh.

Sebelum ini:Pertubuhan dialisis besar terkemuka di bawah penyiasatan Persekutuan

Artikel seterusnya:Potongan oleh Kongres boleh mengancam kualiti dialisis penjagaan untuk Disease(CKD) buah pinggang yang kronik

Tag: Dialisis kehidupan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat