WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Kemajuan teknologi boleh menjadi pelopor kepada Transplantable Bioengineered buah pinggang berakhir dialisis

2018-03-23 08:48

Kemajuan teknologi boleh menjadi pelopor kepada Transplantable Bioengineered buah pinggang berakhir dialisisIa adalah tidak lama dahulu Bilakah Laman web melaporkan perkembangan dari "New, Bioengineered buah pinggang yang diperolehi daripada satu sel-sel. " ketika itu, para penyelidik mengatakan bahawa mereka telah bioengineered buah pinggang yang dan dipindahkan ke dalam tikus yang menandakan satu langkah yang sangat besar ke hadapan dalam usaha untuk membantu pesakit penyakit buah pinggang kronik yang mengalami kegagalan buah pinggang dan mengalami dialisis. Baik, sekarang masyarakat penyakit buah pinggang kronik adalah bertemu dengan lebih banyak berita baik dan kemajuan!

Pada masa ini, buah pinggang kardioverter dan berfungsi ini tidak dapat memproses bahan-bahan serta simpanannya buah pinggang (ginjal daripada penderma yang telah mati), satu laporan baru diumumkan bahawa dengan penemuan ini, teknologi canggih telah berjaya membangunkan sebuah sepenuhnya anggota badan yang berfungsi. Anggota tikus makmal yang berkembang yang secara rasmi dipanggil prostesis, "contains semua tisu yang biasanya ditemui di kaki sebuah rodensia, termasuk tulang, rawan, saluran darah, tendon, ligamen dan saraf. " ini boleh menjadi sangat cerah bagi Transplantable Bioengineered Buah pinggang.

Menggunakan teknik yang jejak blazed oleh saintis mencipta organ-organ seperti buah pinggang, penyelidik di Massachusetts General Hospital digunakan Decellularization, dan dilucutkan kehidupan sel-sel dari tisu penderma dengan bahan pencuci dan kemudian repopulated di Baki tisu dengan jenis sel-sel yang sama. Selepas dua (2) minggu dan penggunaan rangsangan elektrik untuk menggalakkan pertumbuhan, anggota bioengineered telah dipindahkan ke tuan rumah haiwan, penuh dengan darah, dan mula bergerak.

Penyelidik utama, Harald Ott dan pasukannya telah membuka pintu kepada satu amalan perubatan sepenuhnya novel yang boleh membantu lagi pembangunan makmal tumbuh buah pinggang bersedia untuk pemindahan. Namun, para saintis akan optimis tentang apa yang ini mencadangkan untuk masa depan perubatan manusia.

Jika berjaya, kejayaan itu boleh menamatkan lima (5) hingga tujuh (7) tahun tunggu masa untuk lebih daripada 100,000 pesakit pada buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu, dan dapat menyelamatkan nyawa lebih daripada 4,500 penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit yang mati setiap tahun semasa menunggu bagi mereka peluang "second di life. "

Ini adalah kawan-kawan berita yang menarik! Kemajuan berterusan sedang dibuat dalam bidang perubatan untuk membangunkan alternatif kepada rawatan dialisis sepanjang hayat tradisional. Kebelakangan ini, sakit buah pinggang di china pasukan dilaporkan, "New penemuan Lompat ke hadapan The kemajuan daripada bangunan penggantian buah pinggang bersedia untuk pemindahan, " yang membincangkan bagaimana penyelidik di Pusat Perubatan Wake Forest Pembaptis akan membangunkan yang menarik baru rawatan untuk diguna semula 2,600 buah pinggang yang menginap jika tidak dibuang disebabkan oleh kerosakan.

Apatah lagi, saintis-saintis di Universiti Washington membangun boleh pakai buah pinggang tiruan dan telahpun mula ujian manusia (tanda). Walaupun ujian yang manusia tidak dijangka bermula di University of California San Francisco sehingga 2017, kardioverter buah pinggang tiruan adalah arah menjadi pilihan yang berdaya maju untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik yang sedang menjalankan dialisis. Jika anda ingin untuk dipertimbangkan untuk tiruan kardioverter ginjal manusia ujian-ujian percubaan klik di sini.

Terlalu kerap di masyarakat penyakit buah pinggang kronik, kejadian yang sukar dan menyedihkan. Oleh itu, apabila menjanjikan berita seperti kemajuan baru bergerak lebih dekat ke pinggang Bioengineered Transplantable sebenar dibentangkan, masyarakat harus bersama-sama bersorak usaha, berkongsi berita dengan orang lain, menggunakannya sebagai inspirasi dan cahaya untuk di semangat untuk terus pergi dan mengatasi cabaran-cabaran harian penyakit buah pinggang kronik, kegagalan buah pinggang dan Dialysis.

Inspirasi dan motivasi individu dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik adalah salah satu tonggak-tonggak di mana buah pinggang hospital di china telah ditubuhkan - ia adalah sebahagian daripada misi. Sertai kami dengan berkongsi berita baik ini dengan orang lain di Facebook, Twitter, melalui e-mel dan secara lisan.

Sebelum ini:Kardioverter Corporation buah pinggang tiruan menawarkan kemajuan pateint buah pinggang

Artikel seterusnya:Telah memberi kesan kepada buah pinggang & hasil kesihatan pesakit dialisis

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat